La Universitat de València, la que més recicla de l’Estat en aparells electrònics

  • Press Office
  • August 15th, 2019
 
Una imatge de la campanya
Una imatge de la campanya

La Universitat de València ha reciclat un total de 225 quilos d’aparells elèctrics i electrònics dins de la campanya ‘Digitalització Sostenible’ que s’ha desenvolupat entre el 20 i 31 de juny. En total han participat 11 universitats de tot l’Estat que han instal·lat punts d’informació i recollida de RAEE (Reciclatge de Residus d’Aparells Elèctrics i Electrònics) en diverses facultats.

En deu dies s’han recuperat 938 quilos de material entre totes les institucions acadèmiques participants, dels quals 225 s’han reciclat en la Universitat de València, el que la convertix en la que més quilos ha recuperat, seguida de la Universitat de Granada (160 quilos) i la Universitat de Saragossa (140 quilos).

Aquesta campanya havia estat dissenyada per a promoure el reciclatge d’aparells elèctrics i electrònics entre l’estudiantat universitari, gran consumidor de tecnologia. A més, estava orientada principalment a la recollida de xicotets aparells però finalment també s’han recollit nombrosos equips voluminosos com impressores, ordinadors de sobretaula o monitors, entre altres.

Segons l’organització, el reciclatge de 938 quilos de material suposa haver recollit 93,8 quilos de residus al dia, una xifra que ha superat les previsions inicials. A més, s’ha valorat aquest resultat ja que en la majoria de centres el període docent ja havia finalitzat o es trobava en els últims dies, “pel que la afluència d’estudiantat era sensiblement inferior a l’habitual”.

Pel que fa a la participació, en la campanya han participat 277 persones. La més nombrosa ha sigut la Universitat de Saragossa amb 62 participants, seguida de la Universitat de València, amb 41, i de la Universitat del País Basc, amb 32. Així, en les dades finals s’observa un resultat de 3,39 quilos de residus reciclats per persona de mitjana, una xifra “molt elevada per al que és habitual en campanyes de duració breu com aquesta”, afirmen des de l’organització.

A més de les esmentades universitats de València, Granada, Saragossa i País Basc, la resta de participants són la de Màlaga, Navarra, La Laguna, Oviedo, Castella-La Manxa, Sevilla i Illes Balears.