La Universitat de València, amb 17 alumnes, la primera en els Premis Fi de Carrera, lliurats a Madrid

  • Press Office
  • November 20th, 2018
 
Isabel Vázquez, amb alguns dels premiats.
Isabel Vázquez, amb alguns dels premiats.

La Universitat de València, amb 17 alumnes, es la primera de tot l’Estat en Premis Fi de Carrera en l’edició 2018. Els guardons han estat lliurats aquest dilluns a Madrid, amb la presència de molts dels premiats, que estaven acompanyats per la vicerectora d’Estudis i Política Lingüística, Isabel Vázquez.

La concessió dels premis depèn de l’expedient acadèmic, però també del currículum vitae dels candidats. La nota mitjana es pondera amb la nota mitjana de tots i totes els/les titulats/des de cada universitat. D’aquesta forma, s’evita que una universitat puga elevar artificialment les notes de candidats per a aconseguir més premis.

El Premi Nacional de Fi de Carrera d’Educació Universitària està concedit pel Ministeri d’Educació i Formació Professional. En total, en el cas de la Universitat de València hi ha 9 primers premis, 7 segons premis i un tercer premi.

Els millors expedients de la Universitat abasten la major part de les àrees que imparteix la institució. Així, hi ha 7 premis en Arts i Humanitats, 4 en Ciències Socials i Jurídiques, 4 en Ciències, 1 en Ciències de la Salut i 1 en Enginyeria.

El primer premi l’han obtingut Antoni Beltrán, graduat en Bioquímica i Ciències Biomèdiques; Julio Parra, graduat en Física; Fernando Rabasa, llicenciat en Química; María de los Desamparados Gamero, graduada en Nutrició Humana i Dietètica; Vincent Blay, Enginyeria Química; Aina Reig, llicenciada en Filologia Catalana; Ana María Zomeño, llicenciada en Filologia Hispànica; José Manuel Buedo, llicenciat en Filosofia; Josep Escrig, graduat en Història.

El segon premi l’han obtingut Clara Murgui, graduada en Física; Andrea Iria Falcó, llicenciada en Economia; Rafael Moll, llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració; Sergio Yagüe, graduat en Relacions Laborals i Recursos Humans; José Angel Cano, graduat en Filologia Catalana; Christian López, llicenciat en Filosofia; Andrea Sánchez, graduada en Filologia Clàssica.

I el tercer premi, per a Fernando Molinero, graduat en Dret.

El Ministeri ha concedit un total de 57 primers premis en tot l’Estat, amb una dotació de 3.300 euros per a cada guardonat; 57 segons premis, amb una dotació de 2.650 euros; i altres 57 tercers premis, amb 2.200 euros.

La Universitat de València és la que més primers premis ha obtingut de totes les espanyoles en les branques de Ciències i Arts i Humanitats.
Els premis concedits figuraran en l’expedient acadèmic de l’alumnat i es concedixen a l’estudiantat que va acabar els seus estudis el curs 2013-2014.

More information: