La Universitat celebra la segona edició de l’Olimpíada d’Informàtica a la Comunitat Valenciana aquest divendres

  • Press Office
  • January 25th, 2023
 
Participants en l'edició de 2022.
Participants en l'edició de 2022.

Aquest divendres, 27 de gener, se celebra la segona edició de l’Olimpíada Informàtica a la Comunitat Valenciana, centrada en les aplicacions socials de la informàtica, que tindrà lloc a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Universitat de València. Al voltant de 100 participants –estudiants de secundària, batxillerat o cicles formatius de grau mitjà– posaran a prova les seues habilitats en l’anàlisi i resolució de problemes aplicats al món real, així com disseny d'algorismes, dades i programació.

La competició reuneix el talent jove en informàtica de la Comunitat Valenciana. Els participants estaran tres hores davant dels problemes, amb un jutge automàtic. El concurs consistirà a resoldre cinc problemes de programació, de complexitat creixent, utilitzant alguns dels llenguatges permesos: C/C++, Python o Java. De fet, els alumnes han tingut materials en línia, sessions d’entrenament i activitats formatives per a preparar-se per a la competició.

Durant l’activitat, s’espera visita de Pilar Ezpelueta, directora general d’Universitats, i de Silvia Rueda, directora territorial en la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital.

Enguany, l’ETSE-UV, pionera i líder de la formació en informàtica, ha posat en marxa tres dobles graus, en Química i en Enginyeria Química, en Matemàtiques i Enginyeria Informàtica, i Matemàtiques i Enginyeria Telemàtica. A més dels seus set graus, entre els quals destaca el grau en Enginyeria Informàtica, Enginyeria Multimèdia i Ciència de dades.

Olimpíada Internacional

En aquesta primera fase, la persona millor classificada de cadascuna de les seus assistirà a l’Olimpíada Informàtica d'’Espanya, el 24 i 25 de març a Madrid, amb subvenció per part de la universitat, juntament amb el guanyador o guanyadora de la seu d’Alacant. Perquè aquesta edició se celebrarà simultàniament en les dues seus: Universitat de València i Universitat d'Alacant.

Així mateix, tindrà la possibilitat d’accedir a la tercera fase i arribar a la competició més prestigiosa del món en informàtica segons la seua puntuació: l’Olimpíada Informàtica Internacional, que se celebrarà a Hongria l’agost de 2023. L’any passat, el guanyador de la Comunitat Valenciana va guanyar el d’Espanya i va arribar al top cinc en la trobada més important, que es va celebrar a Indonèsia.

File in: Estudis