La rectora de la Universitat de València participa en la clausura en línia del XXIX Seminari ÉTNOR

  • Office of the Principal
  • June 29th, 2020
 
La rectora Mª Vicenta Mestre intervé en la clausura del 29é seminari de la Fundació ÉTNOR
La rectora Mª Vicenta Mestre intervé en la clausura del 29é seminari de la Fundació ÉTNOR

La Fundació ÉTNOR celebra l’acte de clausura del seu XXIX seminari ÉTNOR “L’era de la intel·ligència artificial des d’una perspectiva ètica” de manera virtual i amb la participació de la rectora de la Universitat de València M. Vicenta Mestre.

La rectora ha participat en un acte celebrat en línia a conseqüència de les mesures sanitàries davant la COVID-19. Aquest 29é seminari ÉTNOR ha comptat amb la presència del president de la Generalitat Valenciana Ximo Puig, el president de la Fundació Bancaixa Rafael Alcón, el president de la Fundació ÉTNOR Enrique Belenguer, la catedràtica d’Ètica de la Universitat de València i directora académica de la fundación Adela Cortina, qui ha clausurat l’acte, i la conferència de la Dra. Núria Oliver, experta en Intel·ligència artificial i comissionada de la Presidència de la Generalitat Valenciana per a l’estratègia de la Intel·ligència Artificial i la ciència de dades contra la COVID-19.

En un acte celebrat aquesta vesprada en format digital, a les plataformes ZOOM i Youtube, i que habitualment té lloc al Jardí Botànic de la Universitat de València, la rectora de la UV ha destacat el paper de les tecnologies de la informació en la gestió de la pandèmia: en les diverses activitats i serveis públics, així com a la docència i la investigació. A més, ha ressaltat la importància d’aquestes tecnologies en el sosteniment de la relació de les persones amb familiars, amics i persones estimades.

“Mai s’ha posat tan de manifest el potencial de les TICs i les necessitats de la transformació digital”, ha assegurat la rectora. A més, ha afirmat que “la dimensió ètica és més important que mai: hem de ser més humanament intel·ligents que mai, al temps que construïm una intel·ligència artificial el més humana possible”.

En darrer lloc, la rectora ha donat l’enhorabona al president de la Generalitat Valenciana pel seu lideratge en el desenvolupament de polítiques d’intel·ligència artificial, així com en la gestió de la pandèmia a la Comunitat Valenciana. Per la seua part, el president de la Generalitat Valenciana Ximo Puig, ha fet una anàlisi introductòria a la importància de la intel·ligència artificial i ha destacat el paper d’Adela Cortina, Núria Oliver i la rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre, a qui ha agraït les seues paraules aprofitant per a destacar el paper de servei públic de les universitats, i especialment el de la UV, “sempre disposada a donar suport a la societat valenciana en els moments més difícils”.

Per la seua part, la Dra. Núria Oliver ha fet una introducció a l’estat actual de la Intel·ligència artificial en relació amb l’ètica, concepte central per a la Fundació ÉTNOR. Així, aquesta ha començat la seua intervenció assegurant que la relació entre la intel·ligència artificial i l’ètica “és intensa i s’anticipa que serà encara més intensa en els propers anys”.

En darrer lloc, la professora Adela Cortina ha agraït a la rectora M. Vicenta Mestre "que una vegada més ens haja acompanyat també en aquesta sessió virtual perquè amb això està demostrant no únicament que ens cedeix els espais sinó que la Universitat es compromet amb la vida social, amb el canvi social i això es fa dia a dia". A més, ha dit que "comptar amb una rectora de la seua qualitat intel·lectual i personal és un vertader regal per la Universitat".

Enllaç a vídeo complet a YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=bHMyUmnN93c