La Nau acull la presentació del llibre ‘El lugar de las mujeres en la historia’

  • Publications Service
  • March 6th, 2023
 

Aquest dilluns 6 de març, el Paranimf de la Universitat de València ha acollit la presentació del llibre ‘El lugar de las mujeres en la historia. Desplazando los límites de la representación del mundo’, editat per Publicacions de la Universitat de València (PUV) amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport. L’obra ha estat dirigida per Isabel Morant, Rosa Ríos i Rafael Valls, i ha comptat amb la participació d’un equip d’investigació i docents de tots els nivells educatius.

En lacte de presentació participaren Maria Vicenta Mestre, rectora de la Universitat de València; Miguel Soler, secretari autonòmic dEducació i Formació Professional de la Generalitat; Teresa Ferrer, directora de Publicacions de la Universitat de València, i les codirectores de la publicació Isabel Morant i Rosa Ríos.

Segons PUV, l’obra és imprescindible per a la comprensió del lloc de les dones en la història i, també, com un nou saber, capaç d’ampliar el nostre coneixement històric.

Aquesta publicació aborda, des duna perspectiva global, el caràcter cultural i històric de les diferències i desigualtats entre sexes, i analitza la influència dels canvis polítics i socials en la vida de les dones i com aquestes, també, han condicionat lesdevenir de canvis històrics i col·lectius. Es tracta, doncs, duna història de les dones però que també afecta als homes, i a com les relacions entre els sexes shan anat construint en diferents moments de la història, tant als espais socials i polítics com als privats.

File in: Lletres