La Nau acull la presentació d’un documental sobre el robatori de nadons a la Comunitat Valenciana

  • November 29th, 2016
 
Robatori de nadons

L’Associació Valenciana d’Ateus i Lliurepensadors (AVALL) presenta hui, dia 29 de novembre, en el Centre Cultural La Nau el documental ‘Ladrones de vidas. Niños robados en la Comunidad Valenciana’. L’acte tindrà lloc a les 19 hores i s’inscriu en la programació de Fòrum de Debats del Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València.

El documental aborda el robatori de nadons que es va originar a Espanya durant la Guerra Civil i que va prosseguir durant més de mig segle després. Amb el focus posat en l’àmbit concret de la Comunitat Valenciana, ‘Ladrones de vida’ es basa en els testimonis de diverses polítiques (Mónica Oltra, Esther López i Modesta Salazar), especialistes (Enrique Vila, Mª José Esteso i Luz Celestina Souto) i víctimes d’aquesta tragèdia (Mª José Picó, Laura Perales, Victoria Utiel, Francisco Rocafull, Vicente Martínez, Rosario Marcos y Antonio Iniesta). La pel·lícula explica l’origen d’aquest drama, el funcionament de les trames que ho duien a terme o les reivindicacions de les víctimes.

L’acte comptarà amb les intervencions dels realitzadors del documental, Miguel Hernández i Luis Plá i alguns dels protagonistes del documental, entre els quals es troben la professora de la Universitat de València, Luz Souto l’advocat Enrique Vila i María José Picó, presidenta de SOS Alacant. L’acte estarà presentat pel coordinador de Fòrum de Debats, Alfons Cervera.

Miguel Hernández es va estrenar com a director i guionista amb el curtmetratge ‘Granada’, que es va projectar en la XVIII Mostra de València i en els Premis Tirant 2007. ‘Ladrones de vidas. Niños robados en la Comunidad Valenciana’ és el seu segon documental per a AVALL, després de ‘Cayetano Ripoll y la Iglesia valenciana’ (2012).

Luis Plá és professional del sector audiovisual i multimèdia des de fa més de 25 anys, el seu primer documental independent és sobre ‘Els  Pelegrins de les Useres’ (1998) i s’ha especialitzat bàsicament en reportatges d’aventura, és corealitzador dels documentals ‘Cayetano Ripoll y la Iglesia valenciana’ i ‘Ladrones de vidas. Niños robados en la Comunidad Valenciana’.