La final del XIII Trofeu Universitat de València es disputa al trinquet de Pelayo

  • Sports Service
  • April 14th, 2018
 
Els assistents a la presentació de la final, al Claustre de La Nau.
Els assistents a la presentació de la final, al Claustre de La Nau.

El XIII Trofeu Universitat de València va aplegar a la seua última cita dissabte 14 d’abril. El trinquet de Pelayo va acollir la final entre l’equip de Pere Roc II, Jesús i Carlos, vigents campions de la Lliga Bankia, contra el format per Puchol II i Héctor.

Les dues formacions que es mesurare

n en la final van disputar grans partides en la fase de semifinals, deixant enrere als equips de Marc, Raúl i Tomàs II, i al de Francés, Javi i Bueno, respectivament, a més, amb relativa autoritat.

La final va ser presentada en roda de premsa dimecres 11 d’abril, en un acte al Centre Cultural La Nau, presidit pel vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, Antonio Ariño, a qui van acompanyar el director del Servei d’Educació Física i Esports de la Universitat de València, José Campos; el president de la Fundació per la Pilota Valenciana, Josep Maria Soriano; i dos dels pilotaris que s’enfrontaran en la final, Puchol II i Jesús.

En la seua intervenció, el vicerector Antonio Ariño ha subratllat el “compromís de la Universitat de València” amb l’esport valencià, especialment amb la pilota valenciana, i ha recordat la seua presència en l’àmbit acadèmic mitjançant la Càtedra de Pilota Valenciana, la publicació de recerques i catàlegs, i l’organització d’activitats, a través del Servei d’Educació Física i Esports, com aquest Trofeu o la tradicional partida de benvinguda de la Universitat. A més, ha anunciat que el pròxim 25 d’abril, la Universitat de València atorgarà un premi a Genovés, un reconeixement que compartirà amb la formació Al Tall, pel seu suport i defensa de la cultura valenciana.

José Campos, per la seua banda, s’ha mostrat satisfet de la col·laboració entre la Universitat de València i la Fundació per la Pilota Valenciana, la qual permet l’organització del prestigiós trofeu acadèmic, amb més d’una dècada de trajectòria. A més, ha augurat “una final interessant que serà un èxit”, després de les dues semifinals “extraordinàries” jugades la passada setmana.

Per al president de la Fundació, Josep Maria Soriano, aquesta col·laboració entre ambdues institucions és un important suport per a posar en valor el joc de la pilota valenciana. “El nostre objectiu com a Fundació és posar en marxa i consolidar un projecte institucional sòlid, un òrgan amb un fort caràcter de convergència entre els sectors vinculats a la pilota per a ajudar als professionals”, ha remarcat.

Els pilotaris
A la presentació de la final han assistit dos pilotaris, un representant de cadascun dels equips que es mesuraran al trinquet de Pelayo aquest dissabte, Puchol II i Jesús, i ambdós s’han mostrat igualment “preocupats” alhora que “optimistes” de cara a la darrera partida del Trofeu Universitat de València. “Puchol II i Héctor formen una parella forta i això ens preocupa, per descomptat, però també és cert que nosaltres no anem a deixar d’anar a per totes i guanyar”, ha afirmat Jesús.

Malgrat enfrontar-se a un trio, Puchol II ha mantingut la calma i ha garantit oferir “una bona partida, amb la qual la gent puga disfrutar, i crear un bon ambient”. Igualment, ha manifestat sentir-se orgullós de poder jugar contra els campions de la Lliga i tindre així “l’oportunitat de guanyar-los”.

La final del Trofeu Universitat de València serà d’accés lliure, amb aforament limitat, per a tots els membres de la comunitat universitària presentant abans el carnet universitari.