La Facultat de Geografia i Història acull l'exposició ‘El patrimoni artístic valencià’

  • Office of the Vice-Principal Sustainability, Cooperation and Healthy Life
  • June 2nd, 2021
 
Imagen de la noticia

Aquesta mostra, que ofereix un recorregut visual de l'evolució del patrimoni artístic al llarg de la història, es pot visitar fins al 15 de juliol en la Facultat de Geografia i Història. El Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València ha impulsat aquesta exposició, realitzada pel Departament d'Història de l'Art i amb el suport de Caixa Popular.

El vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla, ha inaugurat la mostra al costat del degà de la Facultat de Geografia i Història, Josep Montesinos; el vicedegà de Cultura i Participació Estudiantil, Emilio Iranzo; i el comissari de l'exposició Felipe Jerez, professor del Departament d'Història de l'Art.

L'exposició Patrimoni Artístic Valencià, en la qual han participat una trentena d'investigadors del Departament d'Història de l'Art de la Universitat de València, pretén mostrar a la societat la riquesa i diversitat dels béns històric artístics dels quals gaudeix la societat valenciana. A través dels 37 plafons que componen la mostra, s'ofereix un recorregut sintètic i visual de l'evolució del patrimoni artístic des de la prehistòria fins al segle XXI. A més, el públic podrà conéixer el treball efectuat pel Departament d'Història de l'Art de la Universitat de València des de fa més de tres dècades.

El comissari de la mostra, Felipe Jerez, ha assenyalat que es tracta d'una exposició “divulgativa sobre el ric i variat patrimoni artístic valencià, senyal d'identitat i generador de riquesa sociocultural i econòmica”. El professor del Departament d'Història de l'Art ha explicat que mitjançant els panells es mostra “el desenvolupament de l'art en el nostre territori des de la prehistòria fins a l'actualitat amb exemples triats, la peculiaritat de la seua diversitat tipològica, així com l'acció formativa especialitzada, d'estudi, tutela i difusió que s'exerceix des del Departament d’Història de l’Art de la Universitat de València”.

L'exposició romandrà en la Facultat de Geografia i Història fins al 15 de juliol; a continuació, itinerarà pel territori valencià amb la finalitat que la societat conega i valore el seu patrimoni artístic. Una iniciativa que representa la voluntat de la Universitat de València de projectar-se en el seu entorn més pròxim, l'interés per a transferir coneixements a les entitats locals i el propòsit d'aproximar l'acadèmia a la ciutadania.

Images: