L'exposició itinerant de la Universitat de València sobre la Ruta de la Seda arriba a Requena

  • Office of the Vice-Principal Sustainability, Cooperation and Healthy Life
  • July 2nd, 2021
 
Imagen de la noticia

Els interessats podran visitar aquesta mostra expositiva en el Museu Municipal des del 2 fins al 29 de juliol. L'exposició ‘La participació valenciana en la Ruta de la Seda. Història, paisatge i patrimoni’ posa de manifest l'enorme influència que va tindre la seda en la història i la cultura valencianes entre els segles XV i XIX.

Han inaugurat la mostra, aquest divendres 2 de juliol, l'alcalde de Requena, Mario Sánchez; el vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla; el director de l'oficina de Requena de Caixa Popular, Ricardo Ruiz; el comissari de l'exposició, el professor de la Universitat de València Ricardo Franch; i la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Requena, María José Martín.

“La present exposició pretén contribuir a la recuperació de la memòria col·lectiva d'una activitat que tanta influència ha exercit en la nostra història”, ha subratllat el comissari de la mostra i catedràtic d'Història Moderna de la Universitat de València, Ricardo Franch.

Per la seua part l'alcalde ha posat l'accent en “la importància del negoci de la seda en la història de Requena, que va destacar en el segle XVIII com la quarta ciutat sedera espanyola i com a punt estratègic en la ruta que anava fins a Cadis i d'ací a Amèrica”.

El vicerector Jorge Hermosilla ha subratllat l'oportunitat que suposa aquesta exposició, perquè “la seua itinerància per les ciutats i poblacions valencianes permet difondre les claus de la cultura de la seda en el territori valencià”.

Els 22 panells que componen aquesta exposició, els continguts de la qual han sigut elaborats pels professors Ricardo Franch (comissari), Germán Navarro i Daniel Muñoz, constitueixen un excel·lent compendi de la cultura de la seda valenciana amb una mirada transversal, que manifesta la importància de la producció, la transformació i el comerç de la seda per a València i la seua entorn territorial durant el període segle XV-XIX. Aquesta exposició, produïda pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València, amb la col·laboració de Caixa Popular i Turisme Comunitat Valenciana, pretén contribuir al coneixement d'una etapa fonamental de la nostra història vinculada al territori valencià.

Com esdevé amb les exposicions produïdes pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, la mostra La participació valenciana en la Ruta de la Seda. Història, paisatge i patrimoni té un caràcter itinerant. Ja ha estat exposada al Jardí Botànic de la UV a València, a Ontinyent i en Alaquàs. Durant les pròximes dates estarà a Requena, fins al 29 de juliol, i continuarà el seu recorregut per les poblacions del territori valencià amb la finalitat que la societat conega i valore el seu patrimoni històric i social. El pròxim destí serà l'Eliana.