L’escriptora Belén Gopegui visita La Nau de la Universitat

  • Office of the Vice-Principal for Culture and Society
  • February 18th, 2022
 
Belén Gopegui.
Belén Gopegui.

La programació de l'Aula de Literatura de la Universitat de València continua dijous 17 de febrer, a les 19 hores. Ho va fer amb un col·loqui a l'Aula Magna del Centre Cultural La Nau, amb l'escriptora Belén Gopegui amb motiu de la publicació del llibre ‘Existiríamos el mar’. L'acte, que es desenvolupa a través del Cicle Dones Creadores, va estar presentat i moderat per Cristina García Pascual, responsable de l'Aula de Literatura de la Universitat i va comptar amb la participació del periodista i subdirector del diari Levante-EMV, Alfons García.

‘Existiríamos el mar’ (Literatura Random House, 2021)  és “un bufe d'energia que ens porta als camins on s'uneixen la fragilitat i la força, el difícil i el possible, els nous començaments i formes diferents de perseverança i lleialtat”. Com tota l'obra de l'escriptora, la lectura de ‘Existiríamos el mar’ té un doble interés: com a obra literària i com a oportunitat d'escoltar una veu original, lúcida i incisiva sobre qüestions literàries i polítiques. Una novel·la commovedora d'històries comunes on el més intens no resideix en el més fosc, sinó, a vegades, en moments de respecte, suport mutu o ràbia compartida.

Belén Gopegui és escriptora, novel·lista i guionista. La seua primera novel·la, ‘La escala de los mapas’, va ser editada per Anagrama el 1993 i va obtenir els premis Tigre Juan i l’Iberoamericano Santiago del Nuevo Extremo. La van seguir altres títols com ‘Tocarnos la cara’ (1995), ‘La conquista del aire’ (1998), ‘Lo real’ (2001), ‘El lado frío de la almohada’ (2003), ‘El padre de Blancanieves’ (2007), ‘Deseo de ser punk’ (2009 VII Premio de Narrativa Española Dulce Chacón), ‘Acceso no autorizado’ (2011), ‘El comité de la noche’ (2014), ‘Quédate este día y esta noche contigo’ (2017) i ‘Ella pisó la luna’ (2019). A més ha escrit els guions de les pel·lícules ‘La suerte dormida’ (2003), d’Ángeles González Sinde, i ‘El principio de Arquímedes’ (2004), de Gerardo Herrero, i l’obra teatral ‘Coloquio’, dins del llibre coral ‘Cuba 2005’, en defensa de la Revolució Cubana. La seua última novel·la es ‘Existiríamos el mar’.

File in: Cultura , Lletres