Jaime Siles, premi de la Societat Espanyola d’Estudis Clàssics

  • Press Office
  • June 21st, 2019
 
Jaime Siles.
Jaime Siles.

El catedràtic de Filologia de la Universitat de València Jaime Siles rep aquest divendres el premi ‘Món Clàssic’ que atorga la delegació valenciana de la Societat Espanyola d’Estudis Clàssics. Aquest guardó serà compartit amb el Collegium Latinitatis, una acadèmia per a ensenyar llatí parlat.

L’acte començarà a les 19 hores a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació. També s’atorgarà el premi Ars Brevis a Grafiters PichiAvo i València CF/PUMA. En aquest cas perquè aquests grafiters tenen “sempre com a referent el món clàssic i a València per la seua campanya ‘Valentia’, que posa en valor les restes arqueològiques romanes de la ciutat”, segons els promotors de la iniciativa.

La Societat Espanyola d’Estudis Clàssics compta amb més de 5.000 socis, i és la interlocutora habitual davant el Ministeri i els governs autonòmics en allò tocant a la cultura clàssica en els instituts. Entre els socis es troben professors de filologia, història, filosofia, dret i d’altres especialitats de la Universitat de València.

L’entitat va ser fundada fa més 60 anys de vida i és la referència espanyola dins el consorci d'entitats internacionals d’estudis clàssics (http://www.estudiosclasicos.org/)

Els premis ‘Món Clàssic’ reconeixen a persones i entitats que per la seua trajectòria s’han caracteritzat per la defensa i promoció de la cultura clàssica.

Els premis ‘Ars Brevis’ s’atorguen a persones o institucions que no se centren en els estudis clàssics, però que ha fet alguna cosa que ha donat visibilitat a la cultura d’aquella època.