Gran acollida de la 39 Universitat d'Estiu de Gandia

  • UVGandia
  • July 26th, 2022
 
Imagen de la noticia
Una imatge del concert de El Diluvi a la 39UEG

La 39 UEG ha acabat amb un balanç més que positiu per part de l'organització. Vora 350 persones s'inscrigueren en els 13 seminaris ofertats a la part acadèmica. A més, les activitats obertes comgregaren nombrós públic destacant la conferència inaugural impartida per Manuela Carmena que va reunir 700 persones a la Casa de la Marquesa.

Aquesta era l'edició de la tornada a la normalitat, totes les activitats programades aquesta 39 Universitat d'Estiu de Gandia recuperaven el format presencial, sense restriccions ni limitacions d'aforament. I el balanç realitzat per part dels organitzadors ha estat positiu. Els 13 seminaris ofertats han comptat amb una matrícula de vora 350 persones. Aquesta part formativa ha volgut donar visibilitat al moment de tensió que vivim abordant temes com el canvi climàtic, el conflicte amb Ucraïna, les noves formes de governança, la igualtat, la despoblació o l’economia feminista. A més, enguany s'han inclòs tres seminaris de caràcter més cultural un d’ells coordinat per Paco Roca, dibuixant de còmics. Mentre, els altres dos han estat dedicats a l’any Berlanga coordinat per Rosanna Pastor i un segon sobre literatura que inclourà un taller pràctic sobre escriptura creativa.

Pel que respecta a les acttivitats obertes, cal destacar l'expectació que va despertar la conferència inaugural pronunciada per la magistrada Manuela Carmena. La que fora Alcadessa de Madrir va reunir al Jardí de la Casa de la Marquesa vora 700 persones per escoltar una conferència en la que va parlar sobre l'estat actual de la democràcia. A més, La conferència inaugural va estar precedida per l’acte d’obertura institucional en el que participaren el President de les Corts Valencianes, Enric Morera, la Vicerectora de Cultura de la UV, Ester Alba, la Diputada de Benestar Social, Pilar Carrión, i la Directora del Centre Internacional de Gandia Carme Melo. La resta de la setmana, les activitats obertes a la ciutadania convocaren sota el format "Converses amb " a la periodista especialitzada en Drets Humans Helena Maleno, el jurista i feminista Octavio Salazar, els escriptors Rafa Lahuerta i Ferran Torrent, i la feminista Amarna Miller. Totes aquestes activitats, realitzades a les 19h al Jardí de la Marquesa, reuniren una mitjana de 100 persones al dia.

A més, les nits foren el moment de la música. El grup gandià Holistiks va obrir "Les nits al Jardí" reunint més de 200 persones i reforçant la idea de la UEG de donar suport als joves grups locals. També passaren per l'escenari de la Casa de la Marquesa Magalí Saré i Manel Fortià, que oferiren un espectacle més introspectiu que va encandilar el públic assistent, i Spanish Brassa amb un homentage a Frank Zappa. El plat fort de l'edició va vindre de la mà de El Diluvi que va comgregar 400 persones al jardí i va aconseguir donar el toc més festiu a l'edició.

Aquesta 39 Universitat d'Estiu ha acabat, doncs, amb un balanç més que positiu per part de l'organització. A més, es treballa ja en la propera edició, moment en la que la degana de les universitats d'estiu valencianes complirà 4 dècades d'història.