Especialistes reflexionen, a partir d’aquest dimarts, sobre cinema i crisi en la Mediterrània

  • Press Office
  • October 22nd, 2018
 
Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació
Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació

La Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació és seu del congrés ‘Cine i crisi en la Mediterrània’ que se celebra del 23 al 26 d’octubre en el Saló de Graus del centre. L’objectiu de l’encontre és reflexionar sobre els relats fílmics de la crisi en l’entorn del Mediterrani. El congrés s’emmarca dins de les activitats de La Mostra de València i reunirà especialistes i cineastes que debatran sobre la crisi en la industria audiovisual, sobre les ferramentes utilitzades per directores i directors per a reflectir les crisis socials i econòmiques i sobre el posicionament del debat intel·lectual a l’hora d’analitzar els discursos fílmics.

En el congrés participaran experts com Eugene Hernández, director adjunt de la Film Society del Lincoln Center de Nueva York; Sasha Korbut, crític d’IndieWire; i membres de l’acadèmia que es dediquen a l’estudi del cine en grups d’investigació de les universitats de Groningen (Holanda), del País Basc, de Santiago de Compostel·la, la Jaume I i la Universitat de València.

L’encontre es tancarà divendres amb la conferència ‘Llibertat d’expressió, censura i crisi, en el colapse de la modernitat fílmica’, a càrrec de Manuel Palacio, catedràtic de Comunicació Audiovisual de la Universitat Carlos III.

A més, la cineasta argentina Julia Solomonoff presentarà la seua pel·lícula Nadie nos mira, en un passe especial que es realitzarà en els cines Babel aquest dimarts a les 20 hores. Solomonoff establirà un debat amb les persones assistents en acabar la projecció.

More information: