El llibre ‘Biología y Espíritu’, d’Andrés Moya, es presenta hui a La Nau

  • November 10th, 2016
 
Andrés Moya

El Centre Cultural La Nau acull aquest dijous, 10 de novembre, la presentació del llibre ‘Biología y Espíritu’, una reflexió sobre la ciència com a forma de pensament, del genetista i catedràtic de la Universitat de València Andrés Moya Simarro. El treball, editat per Sal Terrae, serà presentat per César Nombela, Esteban Morcillo i Diego Bermejo, al Paranimf de la Universitat, a les 19 hores.

‘Biología y espíritu’ (Sal Terrae, 2014) analitza els efectes de la teoria evolutiva sobre la consolidació de l’ésser humà com a ésser biològic, i reflexiona sobre el darwinisme com a categoria metafísica amb la qual explicar el món. Segons l’autor, qui es pregunta fins a quin punt l’ésser humà estaria en condicions de subvertir l’ordre natural de les coses, l’humana és l’única espècie capaç de reconstruir la seua pròpia història, de transformar-se i de transformar el món. I a partir d’aquesta idea, que anomena ‘transevolució’, el llibre reivindica una necessària i renovada via de diàleg amb altres universos com la filosofia, la teologia, l’art o la literatura.

Andrés Moya, doctor en Biologia i en Filosofia, és catedràtic de Genètica a la Universitat de València i director de la Càtedra FISABIO per al foment de la recerca biomèdica. Ha sigut promotor de l’Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva de la Universitat de València, del Centro de Astrobiología (INTA-CSIC) y del Centro Superior de Investigación en Salud Pública (CSISP), integrat actualment en FISABIO. La seua activitat científica i intel·lectual se situa en els camps de la Genètica, l’Evolució i la Filosofia. És president de la Sociedad Española de Biología Evolutiva.

El llibre serà presentat pel filòsof i teòleg de la Universitat de Deusto Diego Bermejo; els rectors de la UIMP i de la Universitat de València, César Nombela i Esteban Morcillo, respectivament; i l’autor, Andrés Moya.