El Jardí Botànic acull l'exposició Cuerpos Celestes, del músic i pintor Manolo García

  • Botanical Garden
  • October 7th, 2021
 
Obra Día Feliz de Manolo García
Obra Día Feliz de Manolo García

La sala Hort de Tramoieres acull una selecció de la seua obra inspirada en la naturalesa fins al mes de novembre. La mostra s'emmarca dins del Festival CULTUVIVA de la Universitat de València.

Aquest dilluns 4 d'octubre ha obert les portes al Jardí Botànic l'exposició Cossos Celestes, de Manolo García, una proposta que s’emmarca dins del Festival CULTUVIVA de la Universitat de València i que podrà visitar-se fins al 14 de novembre a la sala Hort de Tramoieres. L'artista, que des de fa anys també ha desenvolupat la seua faceta artística cap a la pintura i l'escultura, ha seleccionat més de quaranta olis i a través d'ells descobrirem la seua particular visió del món, sempre amb elements vegetals i animals formant part de la peça, i desenvolupant la imatgeria del seu propi bosc interior.

“Pinte animals, muntanyes, masses líquides i formes vegetals abstractes, dins de les meues obres oníriques, perquè perseguisc amb força eixa essència, la que no m'ofereix la meua moderna manera de viure”, diu el músic i pintor. En Cuerpos Celestes persegueix deslligar-se de la nostra època tecnològica, que ens allunya de la nostra essència, per a poder viure en la naturalesa. “Donar a la naturalesa protagonisme absolut, i tindre respecte i convivència amb tots els éssers vius en un món vegetal ple”.

Encara que se'l conega més pel seu paper a la música, la pintura sempre l’ha acompanyat i, durant èpoques, és on focalitza tota la seua inspiració. És el seu espai per a la calma, i el seu moment on traure, expressar i realimentar la música, assegurava en una entrevista durant una de les seues exposicions, i ho descrivia com realimentar art amb art. Ara al Jardí Botànic podrem comprovar aquesta sinergia gaudint d'uns quadres que beuen de l’impressionisme, però també del surrealisme i el dadaisme, així com de moltes altres influències.

L'exposició s'emmarca dins de la primera edició del Festival CULTUVIVA de la Universitat de València que es presenta aquest mes d'octubre com un projecte integrador, innovador i d'un alt component sociabilitzador, per a dotar a la Universitat d'una nova cultura que s'acoste als campus. Promogut pel Vicerectorat de Cultura i Esports, i el Servei de Cultura Universitària busca, entre moltes altres coses, una connexió més ferma i equitativa amb la societat valenciana i el seu compromís amb la cultura en tots els nivells que aquesta pot donar-se.

En aquesta primera proposta acosta l'experiència i els testimonis de rellevants personatges de la cultura peninsular, amb la lectura i amb l'art en general, mitjançant trobades amb cantants, periodistes i escriptores, exposicions d'art, lectures poètiques, col·loquis, concerts, etc. duts a terme en diferents campus de la Universitat de València. Entre els participants trobem a Manolo García, Diego Martín (en concert), Goyo Jiménez, Fran Perea, Raquel Lanseros, Luis García Montero, Vicente Garrido o Natalia Freire, entre molts altres.

Manolo García va estudiar disseny a l'Escola d'Arts Aplicades i Oficis Artístics de Barcelona. Des de molt jove va treballar en estudis de disseny de diferents agències de publicitat a la ciutat i més tard es va establir com a freelance dissenyant sobretot portades de discos i joguets. Encara que a partir d'aquell moment es va bolcar professionalment en el món de la música, mai va deixar de pintar i dibuixar, i ha fet més de vint exposicions individuals, a més de participar en nombroses col·lectives per tot el país.

More information: