El Cor de la Generalitat participa en ‘Serenates 2019’

  • Office of the Vice-Principal for Culture and Society
  • June 28th, 2019
 
Imagen de la noticia

Entre el 24 de juny i fins el 7 de juliol, el Centre Cultural La Nau i la Plaça del Patriarca acolliran les 14 nits de concerts de ‘Serenates 2019’, organitzats per la Universitat de València i l’Institut Valencià de Cultura, que celebren la 32ª edició del festival.

A la seua programació arriba el 27 de juny l’actuació del Cor de la Generalitat sota les batutes de Jordi Blanch i Francesc Perales i l’acompanyament al piano de Francisco Hervás. El concert va tenir lloc al claustre del Centre Cultural La Nau, a les 22.30 hores. 

A la primera part del concert, dirigida per Jordi Blanch, s’interpretaren peces de Nancy Telfer, Olga Gjeilo, Josep Ramón Gil-Tàrrega, Carles Santos, Matilde Salvador i Claude Debussy, i a la segona part, sota la direcció de Francesc Perales, s'escoltaren peces de Gabriel Fauré i Lili Boulanger.

El Cor de la Generalitat, depenent de la Subdirecció de Música de l’Institut Valencià de Cultura, és el cor titular del Palau de les Arts alhora que desenvolupa una activitat constant als principals auditoris de la Comunitat Valenciana.

Ha actuat sota les batutes dels principals directors valencians i espanyols, a més de Claudio Abbado, Roberto Abbado, Rinaldo Alessandrini, Fabio Biondi, Riccardo Chailly, Valeri Guérguiev, Leopold Hager, Sir Neville Marriner, Lord Yehudi Menuhin, Marc Minkowski, Krzysztof Penderecki, Michel Plasson, Georges Prêtre, Helmuth Rilling, Guennadi Rojdestvenski, Mstislav Rostropóvich, Claudio Scimone i Alberto Zedda.

Junt amb Carles Santos va participar en les cerimònies olímpiques de Barcelona 92. Ha enregistrat discos per a  Sony, Decca i Deutsche Grammophon  junt amb l’Orquestra de la Comunitat Valenciana i solistes com Plácido Domingo, Juan Diego Flórez o Andrea Bocelli, i monogràfics sobre Mompou, Manuel de Falla, Joaquim Rodrigo, Luis de Pablo, Matilde Salvador o Alfredo Aracil, a més d’altres de música antiga.

El festival Serenates compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de València, la Diputació de València, el Palau de la Música de València, l’EASD (Escola d’Art i Superior de Disseny), la Fundació Banc Sabadell i la Fundació Bancaixa.

Images: