El catedràtic Juan Colado, premi Emili Lledó a la trajectòria professional destacada

  • Press Office
  • January 11st, 2023
 
Juan Carlos Colado.
Juan Carlos Colado.

Juan Carlos Colado, catedràtic d’Educació Física i Esportiva a la Universitat de València, ha sigut guardonat amb el premi Emili Lledó 2022-2023 en la modalitat ‘trajectòria professional destacada’. El premi el concedeix el Col·legi Oficial de Llicenciats en Educació Física i en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport de la Comunitat Valenciana. També han sigut guardonats Julia Rizo Albero i Esther Sánchez Ribes en l’apartat de millors treballs de fi de grau i de màster.

Catedràtic d’Educació Física i Esportiva a la Universitat de València, amb quatre sexennis d’investigació i tres quinquennis docents, Juan Colado posseeix 28 anys d’experiència docent i 27 anys d’experiència investigadora referent als efectes que l’exercici físic té per a la millora de la qualitat de vida i el rendiment motor al llarg del procés vital i per a diferents necessitats especials.

D’aquestes investigacions han sorgit més de 125 publicacions científiques indexades amb milers de citacions. En la base de dades Web Of Science ocupa el cinqué lloc a nivell nacional en la producció científica referent al tòpic “entrenament de la força”, i més específicament es troba en el segon lloc a nivell nacional en la producció científica referent al “entrenament de la força en adults majors”.

També, en el tòpic de “entrenament de la força amb elàstics”, ocupa el lloc número un a nivell mundial en publicacions i, també, el lloc número un a nivell mundial en al·lusió directa a les publicacions científiques centrades en el “entrenament de la força amb bandes elàstiques en adults majors”. A més, també en anàlisis bibliomètriques se situa en la posició número 5 del món en la producció científica dels últims trenta anys referent al tòpic “exercici aquàtic per a la salut” i, també, en el lloc número 3 a nivell mundial i número u a nivell nacional en al·lusió directa a les publicacions científiques relacionades amb en el “entrenament de la força en el mitjà aquàtic”.