Col·loqui i visita guiada a l’exposició 'El temps suspés. Els camps per a persones refugiades palestines al Líban'

  • UVGandia
  • February 3rd, 2022
 
Col·loqui 'El temps suspés' a Gandia.
Col·loqui 'El temps suspés' a Gandia.

L’activitat, realitzada el passat 2 de febrer, comptà amb la participació del comissari de la mostra, l’autor de les fotografies i d’una refugiada palestina i va suscitar gran interés.

El Centre Internacional de Gandia i el Departament de Cultura de l’Ajuntament de la ciutat van organitzar un col·loqui i una visita guiada a l’exposició El temps suspés. Els camps per a persones refugiades palestines al Líban, situada actualment a la sala del carrer Tossal. L’activitat comptà amb la participació del comissari de l’exposició, el professor d’Història Contemporània, Jorge Ramos, de l’autor de les imatges, el fotògraf, Germán Caballero i de Rawaa Abu Abdou, refugiada palestina al Líban. L’acte tindrà lloc el proper dimecres 2 de febrer a les 19h a la sala d’exposicions del CIG-UV, al carrer Tossal. 

Aquesta és una exposició fotogràfica, produïda pel Centre Cultural La Nau, que pretén acostar la realitat de la població, majoritàriament palestina però també siriana, que viu en els camps establits per a persones refugiades palestines al Líban des de 1948 i que hui dia perduren. La mostra reuneix prop d'un centenar de fotografies preses en dos moments temporals molt diferents: setembre de 2019, i ja en un món pandèmic al setembre de 2020. En “Temps suspès” s’aborden diversos aspectes com l'accés a l'aigua potable, la sanitat, la igualtat de gènere, l'habitatge, la infància, la joventut, les persones majors, als quals se'ls suma la pandèmia i la crisi econòmica derivada d'aquesta amb la qual han de conviure la població majoritàriament palestina, i també siriana, que viuen en els camps per a persones refugiades palestines al Líban.

L’exposició es podrà visitar a la sala d’exposicions de la Universitat de València situada al carrer Tossal fins el 15 de febrer en horari de dilluns a divendres de 9 a 20 hores.

Images: