Arranca Jazz Climàtic, el cicle de jazz al Botànic que enguany reclama més acció enfront al canvi climàtic

  • Botanical Garden
  • September 23rd, 2019
 
Detall del cartell.
Detall del cartell.

El Jardí Botànic de la Universitat de València dedica enguany, de forma simbòlica, el seu consolidat cicle de jazz al canvi climàtic per reclamar accions eficaces, en la direcció correcta i sense demora, que puguen mitigar els efectes d’aquest canvi global. El concert que obri Jazz Climàtic serà a càrrec de The Prototype Jazz Trio, i tindrà lloc aquest dissabte, 21 de setembre, a les 19:30 hores, a l’Auditori Joan Plaça del Botànic.

Aquesta agrupació, formada per Sergio Albentosa, Miquel Casany i Felipe Cucciardi, presenta el seu últim projecte, Hammond Hits, basat en els treball dels organistes més influents dels anys seixanta, com Larry Young i Jimmy Smith i d’altres contemporanis, com Emmet Cohen i Larry Goldings, deixant-se influenciar també pel soul, boogaloo, funk i disco. 

Sis concerts més completen l’agenda de Jazz Climàtic, cadascun acompanyat d’una cita d’expert o experta en canvi climàtic, des de Maxwell Boykoff a Elizabeth Kolbert, passant per Andreu Escrivà, per a recordar que res és etern, ni la música ni la Terra tal i com la coneguem, i que les accions que hui duguem o no endavant condicionaran com mai la presència humana al planeta. Les propostes musicals són igual de contundents i van des del jazz clàssic però de so modern i fresc d’Alfie Copovi Trio, a l’estil West Coast de la música tradicional americana, mitjançant una selecció de les millors cançons de Brookmeyer a càrrec de César Cortés Quintet, en dos concerts d’octubre.

En novembre serà el torn del projecte de fusió Tariq d’Andrés Belmonte Quartet, que combina tradició mediterrània, música oriental i jazz modern, i en desembre d’Ales Cesarini & Payoh Soulrebel i el seu jazz minimalista que navega entre els càlids ambients del Carib de l'illa de Jamaica i la solemnitat de la música impressionista francesa amb aires de Rhythm & Blues o els ritmes tribals africans, entre altres. La Jove Big Band Sedajazz, serà l’encarregada de tancar el cicle el 21 de desembre, amb un ambiciós repertori que combina estàndards i arranjaments de grans èxits del jazz amb bandes sonores, funk, rock i latin jazz.

A més, també dins de Jazz Climàtic, hi haurà una actuació expressament dedicada al públic infantil el 23 de novembre. És Jazzejant amb menuts, un espectacle amb Josep Hernández Reillo, Francisco Blanco “Latino” i Teresa Núñez on podran sentir, cantar, ballar i aprendre música en família.  

La imatge del cicle és obra de César Barceló, il·lustrador que ha acompanyat amb els seus treballs la cartelleria de Jazz al Botànic durant les últimes dotze edicions i que ha creat un univers simbòlic al voltant de les propostes jazzístiques que s’han aplegat al Botànic i les diferents temàtiques a les quals s’ha anat dedicant cadascuna de les edicions. 

Els concerts tindran lloc de setembre a desembre, a l’Auditori Joan Plaça del Jardí Botànic (C/ Beat Gaspar de Bono s/n) i a les 19.30 h, a excepció del concert del 23 de novembre, que està dirigit a públic infantil i tindrà lloc a les 12 h. Les entrades es poden adquirir per 5 € a la taquilla del Jardí en el seu horari habitual, des dels 15 dies anteriors a cada concert.

El cicle Jazz al Botànic és un projecte musical del Jardí Botànic de la Universitat de València en col·laboració amb el col·lectiu Sedajazz, el Vicerectorat de Cultura de la UV i el patrocini de Caixa Popular. 
 

More information:

File in: Música