Arranca el cicle de conferències del programa Unisocietat en les 12 seus per al curs 2021/22

  • Office of the Vice-Principal for Territorial Projection and Society
  • October 6th, 2021
 
Imagen de la noticia

Aquest primer quadrimestre hi ha programades 46 conferències, impartides per experts de la Universitat de València, en les 12 seus d’Unisocietat: Alzira, Benetússer, Bétera, Cullera, Gandia, l'Eliana, Massamagrell, Ontinyent, Paterna, Quart de Poblet, Requena i Riba-roja de Túria. Aquestes ponències, d'accés lliure i gratuït per a tots els veïns i veïnes de les diferents localitats i el seu entorn més pròxim, formen part de les activitats complementàries del curs acadèmic d’Unisocietat implantat en aquests municipis.

El cicle de conferències UNISOCIETAT, Tardor 2021 s'inicia aquest mes d'octubre i continuarà al llarg del curs amb conferències mensuals en la dotzena de seus. No és requisit indispensable estar matriculat en Unisocietat per a gaudir del cicle de ponències, ja que estan obertes al públic general, són presencials i d'accés lliure, fins a completar l'aforament permés per raons de seguretat sanitària.

Aquest programa de conferències ha sigut organitzat pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, amb el patrocini de Caixa Popular (en onze seus) i la Diputació de València. A més, col·laboren puntualment Caixa Ontinyent (en la capital de la Vall d'Albaida), l'Agència Valenciana Antifrau i la Càtedra Institucional Cultura per a la mediació de la Universitat de València.

Durant el mes d'octubre participen una desena de professors i professores, amb temàtiques diverses, des del màrqueting o els drets socials, a les patologies cutànies o la flora d'autòctona. De nou, reflex del caràcter de coneixement universal de la Universitat de València.

El dijous 6 d'octubre Benetússer acull la primera conferència sobre Màrqueting en l'hipermercat, quant de més vas comprar?, que impartirà Carmen Pérez (Departament de Comercialització i Investigació de Mercats, UV).

Els veïns i veïnes de Paterna i voltants podran aprofundir en la vegetació autòctona, a través dels coneixements del professor Antoni Aguilella (Botànica i Geologia, UV), que centrarà el seu discurs en La Flora de l'Horta Nord, el dia 14 d'octubre.

A Bétera, el 20 d'octubre, la conferència girarà entorn de la percepció de la corrupció per la ciutadania en la vacunació contra la Covid-19, a càrrec de Yolanda García (Dret Romà i Dret Eclesiàstic, UV).

La professora Ana Isabel Blanco (Dret Administratiu i Processal, UV) abordarà a Ontinyent, el dia 21, la gestió d'emocions en el conflicte i la mediació com a bona eina de diàleg.

La temàtica històrica protagonitzarà les conferències de Riba-roja de Túria i Requena. Beatriz Ginés, doctora en Història de l'Art i tècnica del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, impartirà la ponència Mitologia clàssica en l'Infern de Dante, el 21 d'octubre a Riba-roja de Túria. Mentre que el professor Miguel Requena (Prehistòria, Arqueologia i Història Antiga. UV) oferirà la conferència La mort a Roma, el 28 d'octubre a Requena.

Francesc Mesquita i Joanes (Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva. UV) compartirà amb el públic assistent Què són i com ens afecten les espècies exòtiques invasores?, el dia 26 d'octubre a Alzira.

La pandèmia i les seues conseqüències també tindran cabuda en les conferències d’Unisocietat; la professora Carmen Salcedo (Dret del Treball i de la Seguretat Social, UV) impartirà a Cullera, el dia 26, una ponència sobre els Drets socials i Covid-19.

Les conferències de l'Eliana i Quart de Poblet se centraran en la temàtica de la salut. En concret, a l'Eliana, el 26 d'octubre, la professora Violeta Zaragoza (Departament de Medicina Preventiva i Salut Pública, Ciències de l'Alimentació, Toxicologia i Medicina Legal, UV) abordarà Les Patologies cutànies més freqüents en la població. Per part seua, el 27 d'octubre a Quart de Poblet, el professor Yelko Rodríguez, del mateix departament de la Universitat de València, centrarà la seua ponència en L'empremta tòxica dels contaminants en l'organisme, quina informació aporta?.

More information: