Activa Cultura: ATEMPS-10i9

  • University Culture Service
  • July 1st, 2022
 

El concurs Activa Cultura per al estudiantat de la Universitat de València pretén vincular els públics més joves en el desenvolupament d’activitats creatives, i promoure les pràctiques culturals i artístiques com a mitjà d’expressió i crítica social.

L’obra Atemps-10i9 va ser premiada en el Primer Concurs Activa Cultura. Part d'una reflexió sobre els difícils moments que hem travessat durant la pandèmia de la COVID-19 a través de dues senzilles preguntes: què recordaràs? què oblidarem? I es concreta en una obra transmèdia que narra la manera de viure i habitar la ciutat de València per part dels artistes durant aquest període crucial de les nostres vides.


Al capdavant del projecte està Ángela Jurado Buch que el resumeix en un relat de memòria transmèdia sobre les representacions artístiques a la ciutat de València el tema central de les quals és la pandèmia. Aquesta història es narra a través de formats híbrids i pretén encapsular el present i enviar un missatge des del moment vivencial de la pandèmia cap al futur per a no oblidar el que hem viscut, la qual cosa ens ha trastocat com a individus i ha revelat que davant la naturalesa tots som iguals i compartim la fragilitat com a espècie humana, així com la capacitat de resiliència. 

Atemps-10i9 va recopilar tres obres artístiques que contenen al seu torn tres peces, sent el circuit complet la desena obra, que es va alimentar d’interaccions amb el públic a través de xarxes socials mentre va romandre exposada en el Centre Cultural La Nau. 


 

File in: Exposicions