'El show del nou món' d’Escena Erasmus recorre Alcoi, Bocairent, Vilafranca i La Mata amb la gira ‘M’importa’ de l’IVAJ

  • Fundació General UV
  • October 19th, 2020
 
'El show del nou món', d'Escena Erasmus València.
'El show del nou món', d'Escena Erasmus València.

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), amb el suport de Carnet Jove, porta durant el mes de novembre el nou espectacle d’Escena Erasmus de la Universitat de València, titulat ‘El show del nou món’, a les dues capitals culturals valencianes 2020-2021: Alcoi i Bocairent, i als municipis de Vilafranca i La Mata, dins de la gira ‘M’importa’.

El projecte teatral europeu Escena Erasmus de la Universitat de València arribarà a Alcoi, el 5 de novembre; a Bocairent el dia 6, a Vilafranca, el 26 i a la Mata, el 27.

En cada localitat, hi haurà dos tipus de funcions, unes per a públic general que es realitzaran de vesprades i d’altres per a públic juvenil i instituts d’educació secundària (IES) que es realitzaran de matí i amb un col·loqui posterior.

La Gira ‘M’importa’ de l’IVAJ acosta ‘El show del nou món’ als instituts d’educació secundària de la localitat i de la comarca de manera completament gratuïta. La funció matinal està recomanada per als cursos de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat.

El protocol covid-19 per a aquestes funcions estableix l’ús obligatori de màscara, gel hidroalcohòlic, distància de seguretat entre butaques i aforament reduït. En entrar al recinte es prendrà la temperatura corporal de les persones assistents.

‘El show del nou món’
Una desena d’actors i actrius presenten la visió més crítica i mordaç de la realitat europea actual, greument ferida per les crisis sanitària i climàtica.

‘El show del nou món’ està protagonitzat per una companyia de còmics amb noms d’animals que ha muntat un “presumpte” espectacle de varietats per a parlar del nou món en el qual està submergida la societat actual; però aquesta companyia pateix l’absència de dos dels seus components més importants, la qual cosa afegeix un problema a la ja de per si mateixa caòtica organització de les escenes i significats.

Aquesta és la sinopsi de l’obra, amb un text “escrit des de l’humor i la distància, com un intent de comprensió del món que vivim i del que ens està succeint com a espècie, i al mateix temps pretén ser un homenatge als còmics que es dediquen a alegrar la vida dels altres; la qual cosa se’ns fa molt necessari ara”, explica la directora de l’espectacle, Anna Marí.

Escena Erasmus (Premi Europeu Carlemany de la Joventut, 2011; Premi Talent Jove, 2018 i Esment Especial del Patrimoni 2018 de la PEARLE Live Performance Europe) és un projecte internacional de la Universitat de València en el qual participen estudiants Erasmus i estudiants locals per a aprofitar el seu potencial creatiu, fomentar la seua participació en la vida social i cultural de les ciutats d’acollida, i d’aquesta manera, construir una Europa més beneficiosa per a totes i tots.

Gira ‘M’importa’
L’any passat, la Gira ‘M’importa’ va viatjar amb gran èxit a Alacant, Castelló i Morella amb l’espectacle d’Escena Erasmus ‘Una cançó per a Europa’.

‘M’importa’ és un programa d’educació en valors que vol fer visible a la gent jove implicada, amb ganes de fer coses per a canviar el món i, alhora, vol compartir eines per a poder fer-lo.

És un programa de compromís amb els valors que fan créixer llavors de solidaritat, d’empatia, de tolerància, de pau, de creació i de creativitat, de drets socials i de tantes altres coses que importen de veritat a la gent jove.


Informació i reserves per a Instituts d’Educació Secundària: escena.erasmus@uv.es

More information: