FAQs generals

 • Quins són els requisits lingüístics?

  La institució d'acollida serà l'encarregada d'avaluar la competència lingüística de l'estudiant candidat per realitzar la pràctica. No s'ha d'acreditar el coneixement lingüístic en el moment de fer la sol·licitud.

 • Si no tinc la nacionalitat del país on estic estudiant, puc participar en el programa?

  Sí, sempre i quan tingues nacionalitat o permís de residència vàlid en algun dels països participants en el programa Erasmus+ o de tercers països; en aquest cas hauràs d'acreditar que estàs en possessió d'un permís vàlid per a residir en Espanya durant el període de realització de la mobilitat.

 • Puc modificar el període de pràctiques?

  Sí, de manera motivada, sempre que siga en la mateixa entitat d’acollida i amb l’aprovació de l’entitat i el coordinador de pràctiques.

 • Quin és l’import de la beca Erasmus Pràctiques?

  La quantia de la beca depèn del país on es realitze la pràctica, d’acord amb els següents grups:

  Grup 1. Àustria, Dinamarca, Finlàndia, França, Irlanda, Itàlia, Liechtenstein, Noruega, Regne Unit i Suècia: 400 euros/mes.

  Grup 2. Alemanya, Bèlgica, Xipre, Croàcia, Eslovènia, Grècia, Islàndia, Luxemburg, Països Baixos, Portugal, República Txeca i Turquia. 350 euros/mes.

  Grup 3. Bulgària, Eslovàquia, Estònia, Hongria, Letònia, Lituània, Malta, Polònia, Romania i Antiga República Iugoslava de Macedònia: 300 euros/mes.

  Els estudiants d'entorns desafavorits (beneficiaris d'una beca de caràcter general del MECD o que tinguen la condició de refugiats o amb dret a protecció subsidiària o que hagen presentat sol·licitud de protecció internacional en Espanya) rebran una ajuda addicional de 75 euros al mes.

 • Erasmus + per a estudiants d'educació superior. Preguntes freqüents

 • M’he de buscar jo l’entitat d’acollida o la Universitat me la busca?

  La cerca de l’entitat d’acollida és part del contingut de la pràctica i ha de ser responsabilitat de l’estudiant. Així i tot, la Universitat de València t’ajuda a buscar les pràctiques internacionals de les següents formes:

   

  • La Comissió de Pràctiques del centre recopila l’oferta de pràctiques on s’inclourà també entitats situades en l’àmbit  internacional. Aquesta llista està composta per les entitats proporcionades per l'ADEIT i els contactes que puga tindre el/la Coordinador/a de Pràctiques o altre membre del centre.
  • En la web de Relacions Internacionals (www.uv.es/relint), dins de l´apartat Erasmus Pràctiques > Outgoing>Trobar una institució, trobaràs enllaços útils a entitats que ofereixen pràctiques.
 • Quina és la durada mínima i màxima per a rebre l’ajuda Erasmus Pràctiques?

  • Durada mínima: 2 mesos
  • Durada màxima finançada: 4 mesos (la durada de la pràctica pot ser superior a 4 mesos, però els mesos extra no comptaran amb finançament del programa Erasmus+).

  Les dates d'inici i finalització han  estar compreses dins del mateix curs acadèmic: des de l’1 de setembre fins el 30 de setembre.

 • He de buscar-me jo l'entitat d'acollida o la Universitat me la cerca?

  La recerca de l'entitat d'acollida és part de el contingut de la pràctica i ha de ser responsabilitat de l'estudiant. La Comissió de Pràctiques de centre recopila l'oferta de pràctiques on s'inclouran també empreses a Europa. Aquesta llista està integrada per les entitats proporcionades pel ADEIT i els contactes que pugui tenir el / la coordinador / a de pràctiques o un altre membre de centre. Pots preguntar al teu coordinador de mobilitat i / o de pràctiques perquè t'ajudi. Llista de coordinadors aquí: http://ir.uv.es/vt5N9Zu   Al web de Relacions Internacionals pots consultar també el llistat d'empreses on ja han anat altres estudiants. Aquí tens l'enllaç: http://ir.uv.es/4WM6M8Y.

 • Puc modificar el període de pràctiques?

  Sí, de manera motivada, sempre que siga en la mateixa entitat d'acollida, abans de finalitzar les teues pràctiques i amb l'aprovació de l'entitat i el coordinador / a de pràctiques. Hauràs de sol·licitar amb el document addenda per modificacions en el contracte de pràctiques que pots trobar aquí: http://ir.uv.es/9tQHk5o.

 • No tinc la nacionalitat del país on estic estudiant, puc participar en el programa?

  Sí, sempre que tingues nacionalitat o permís de residència vàlid en algun dels països participants en el programa Erasmus + o de tercers països; en aquest cas hauràs d'acreditar que estàs en possessió d'un permís vàlid per residir a Espanya durant el període de realització de la mobilitat. Si ets d'un país no europeu has de consultar amb el consolat o ambaixada del país de destinació si necessites tramitar algun tipus de permís o visat.

 • Què és el Training Agreement o Acord de Pràctiques?

  És el document equivalent al "Learning Agreement" per a estudis. És un document personalitzat que inclou: el treball o programa de treball a realitzar, els resultats a nivell de coneixements, competències i capacitats a adquirir, les activitats de tutoria, el reconeixement a obtenir després de la realització de les pràctiques. A més, en el cas de la modalitat A, recorda que has de signar l'acord de pràctiques curriculars proporcionat per ADEIT, seguint el procediment habitual de la teua titulació. Més informació: http://ir.uv.es/9Mf2onr.

 • Quins són els requisits lingüístics?

  La institució d'acollida serà l'encarregada d'avaluar la competència lingüística de l'estudiant candidat per realitzar la pràctica. No s'ha d'acreditar el coneixement lingüístic en el moment de fer la sol·licitud. A l'iniciar la teua beca si rebràs un test per avaluar els teus coneixements (OLS) que és obligatori, després et oferiran un curs d'idioma en línia que és voluntari fer-ho, i a l'acabar la teua mobilitat rebràs un altre test per valorar el que has après. Només els test inicial i final són obligatoris durant la teua mobilitat. Aquesta avaluació del teu nivell d'idioma no és cap acreditació oficial que puguis utilitzar.

 • Quan rebré el pagament la beca?

  El primer termini de la teua beca (70%) un cop arribis a destí i presents la documentació d'incorporació per Entreu. El segon termini de la beca (30%) a l'finalitzar i presentar la documentació de finalització per Entreu. L'ingrés es farà a un compte bancari del qual siguis titular. Més informació: http://ir.uv.es/9Wwrw4e.

 • Vull pujar documents per Entreu, però no m'aclarisc, com ho faig?

  El primer assegura't d'estar en el procediment correcte Expedient Erasmus Pràctiques 2019-2020, ja que hi ha diversos programes de mobilitat i és fàcil confondre't a l'escollir-lo. Si has rebut una notificació has atendre-primer i després pujar els documents que et demanem. Aquí tens un manual d'Entreu que et pot ajudar: http://ir.uv.es/gQW0Tcq.

 • A causa de la crisi del coronavirus he hagut de tornar a casa, què faig ara?

  Si l'empresa de destí t'ha ofert continuar amb pràctiques en línia, has de seguir-les com si estiguessis allà. Si és així, no has de presentar el teu certificat d'estada per Entreu fins que hagis finalitzat les teves pràctiques, ja que es pagarà el període que aparegui en el teu certificat. Si no us ofereixen aquesta alternativa has de contactar amb el teu coordinador / a de mobilitat i / o pràctiques per veure si et poden buscar alguna alternativa. Si no tens el teu certificat d'estada insisteix a l'empresa perquè t'ho enviï per correu electrònic. Aquí tens informació general sobre les mesures preses des del Vicerectorat fa a la mobilitat i la situació de crisi sanitària: http://ir.uv.es/ptIZf0C.

 • Qui és el meu coordinador?

  Pots consultar el coordinador o coordinadora de pràctiques del teu centre en aquest enllaç: http://ir.uv.es/aH7eqzi Pots consultar el coordinador o coordinadora de mobilitat en aquest enllaç: http://ir.uv.es/LHS1jkK.

 • On puc consultar totes les preguntes freqüents Erasmus +?

  Les preguntes i respostes de la Comissió Europea sobre diversos programes les tens en aquest enllaç: https://ec.europa.eu/education/.

 • M'agradaria fer pràctiques internacionals durant el curs acadèmic 2019-2020, Quin és el procediment?

  El procediment és el mateix que el de la sol·licitud de pràctiques externes d'àmbit nacional. Aquest procediment és establert per la Comissió de Pràctiques de cada centre. Consulta amb el teu centre les condicions per a realitzar una pràctica externa.

 • Ja tinc una entitat per fer les pràctiques, què he de fer ara?

  Si ja tens l'acceptació de l'entitat d'acollida, hauràs de presentar la teva proposta seguint les instruccions del teu centre, per aconseguir l'aprovació de la proposta de pràctica curricular.

 • Ja tinc signada l'aprovació de la meua proposta de pràctica curricular, puc sol·licitar alguna ajuda econòmica per a la realització d'aquestes pràctiques?

  El Vicerectorat d'Internacionalització i Cooperació de la Universitat de València publica anualment una convocatòria de beques Erasmus Pràctiques per a tots els estudiants de la Universitat de València que tinguin assignada una pràctica en una entitat situada en un altre país europeu. Més informació: http://ir.uv.es/8EY9ja5.

 

FAQs Modalitat A

 • Quins requisits he de complir per sol·licitar l'Erasmus Pràctiques en modalitat A?

  Estar matriculat / a en una titulació oficial de la Universitat de València (Grau o Màster) i que aquesta tingui en el seu pla d'estudis pràctiques curriculars integrades. No tenir superades les assignatures de pràctiques curriculars integrades en la titulació oficial per a la qual se sol·licita la beca. Que el còmput de la durada de la pràctica que vols fer sumada a les estades Erasmus que hagis realitzat en el mateix cicle no superi els 12 mesos (o 24 mesos si ets estudiant dels Graus de Medicina, Odontologia i Farmàcia). Tenir assignada una pràctica curricular integrada confirmada per l'entitat d'acollida i per la comissió de pràctiques de centre. En cap cas es poden fer pràctiques extracurriculars amb la beca Erasmus Pràctiques. Més informació: http://ir.uv.es/YhJ18ir.

 • Com presente la sol·licitud?

  Has de presentar la sol·licitud mitjançant el formulari on-line ENTREU abans de l’inici del període de pràctiques. L’accés al formulari es troba ubicat en www.uv.es/entreu.

 • Puc fer pràctiques internacionals sense sol·licitar una beca Erasmus Pràctiques?

  Sí, en aquest cas sols cal que formalitzes els documents del contracte de pràctiques.

 • Quan he de demanar la beca Erasmus Pràctiques?

  El termini de presentació de sol·licituds d'Erasmus Pràctiques per al curs 2017-2018 en modalitat A estarà obert fins el 14 de juliol de 2017.

  A més a més, s'estableixen tres terminis addicionals de presentació de sol·licituds en modalitat A en cas que quedaren vacants en els períodes de presentació immediatament anteriors:

  • Segon termini a l'octubre.
  • Tercer termini al gener.
  • Quart terminia ld'abril.
 • M’agradaria fer pràctiques a Europa. Quin es el procediment?

  El procediment per a la sol·licitud de pràctiques externes d’àmbit internacional és el mateix que el de la sol·licitud de pràctiques externes d’àmbit nacional. Aquest procediment és establert per la Comissió de Pràctiques de cada centre. Consulta amb el teu centre les condicions per realitzar una pràctica externa.

 • Ja tinc una entitat per a fer les pràctiques. Què he de fer ara?

  Si ja tens l’acceptació de l’entitat d’acollida, caldrà que presentes la teua proposta seguint les instruccions del teu centre, per tal d’aconseguir l’aprovació de la proposta de pràctica curricular.

 • Puc tenir una beca Erasmus Estudis i una beca Erasmus per a pràctiques en el mateix curs acadèmic?

  Sí, pots ser Erasmus Estudis i Erasmus Pràctiques durant el mateix curs acadèmic, sempre que siga en períodes diferents. Per exemple, Erasmus Estudis durant el primer quadrimestre i Erasmus Pràctiques durant el segon quadrimestre.

 • Quina documentació he de presentar amb la sol·licitud?

  La sol·licitud on-line ha d’anar acompanyada de:

  • Document acreditatiu de tenir assignada la pràctica per part de la Comissió de pràctiques del centre corresponent.
  • També cal incloure l’Annex II de la convocatòria, Acord de Pràctiques, degudament signat per les tres parts (estudiant, empresa i coordinador/a de mobilitat de la corresponent titulació, o bé director del Màster).
 • Qui és el coordinador de pràctiques del meu centre?

  Pots consultar el llistat de coordinadors de pràctiques de cada centre en el següent enllaç.

 • Ja tinc l’aprovació de la meua proposta de pràctica curricular signada, puc demanar alguna ajuda econòmica per a la realització d’aquestes pràctiques?

  El Vicerectorat d’Internacionalització i Cooperació de la Universitat de València publica anualment una convocatòria de beques Erasmus Pràctiques per a tots els estudiants de la Universitat de València que tenen assignada una pràctica en una entitat ubicada en un altre país europeu.

 

FAQs Modalitat B

 • Quins requisits he de complir per a sol·licitar la beca Erasmus Pràctiques en Modalitat B?

  • Ser estudiant d’una titulació oficial de la Universitat de València (Grau o Màster) en el moment de fer la sol·licitud, en la titulació per la qual demanes la beca.
  • Finalitzar els estudis de la titulació oficial per a la qual demanes la beca.
  • Comptar amb l’acord de l’empresa per a la realització de la pràctica.
 • Quan he de demanar la beca Erasmus Pràctiques?

  La convocatòria de Erasmus Pràctiques per al curs 2017-2018 en modalitat B romandrà oberta fins mitjan juliol.

 • Quina documentació he de presentar amb la sol·licitud?

  La sol·licitud on-line ha d’anar acompanyada de l'Acord de Pràctiques, degudament signat per les tres parts (estudiant, empresa i coordinador/a de mobilitat de la corresponent titulació, o bé director/a del Màster).

 • Com presente la sol·licitud?

  Has de presentar la sol·licitud mitjançant el formulari on-line ENTREU abans de l’inici del període de pràctiques. L’accés al formulari es troba ubicat en www.uv.es/entreu.