Nou període de finançament FORTHEM
Esdeveniment FORTHEM al Jardí Botànic de la UV

A partir de 2023, d'una manera més consolidada i comptant amb els 9 socis que componen l'aliança, FORTHEM adoptarà un nou model els objectius principals del qual es basen en cinc noves missions:

  • Campus Europeu: Basat en la importància de la circulació de talent, brinda oportunitats educatives internacionals per a tots/as i en les quals es comparteixen els valors europeus.
  • Habilitats i competències: Des del punt de vista de l'adaptabilitat, l'equitat social i la resiliència, es pretén fomentar el desenvolupament personal i professional orientat al futur.
  • Investigació, Innovació i Transferència: La importància de la lliure circulació d'investigadors, coneixements i tecnologia enfocada a la cooperació intersectorial i la formació per als futurs professionals d'alt rendiment en I+I.
  • Laboratoris i cocreación: Els laboratoris FORTHEM com a espais de cocreación per a abordar els reptes transnacionals i les solucions del futur.
  • Servei a la societat: Creixement a través del compromís cívic i les regions d'aprenentatge per a la creació de valor i innovació social.

Aquestes cinc missions estan estretament vinculades i són interdependents. Juntes, promouen la generació de coneixement, la creació de valor i el creixement econòmic per a proporcionar una base sòlida a la Universitat Europea. A més d'aquestes missions, FORTHEM aborda sis àrees d'enfocament transversal: la participació de l'estudiantat, eix central i raó de ser de l'Aliança, el multilingüisme, la diversitat i inclusió, els desafiaments de la societat, el desenvolupament d'una identitat europea i la responsabilitat d'avançar cap a una universitat sostenible i ecològica.

Respecte a les novetats en l'estructura de l'aliança, durant el pròxim període de finançament, la Presidència de FORTHEM, el Comité Directiu i la Comissió de Coordinació tindran cadascun d'ells presidents rotatoris. El canvi tindrà lloc cada any al gener. Això donarà a cada universitat l'oportunitat de liderar l'aliança i proporcionar representació en els nivells més alts. Es passarà dels actuals 7 paquets de treball a 11 paquets, en els quals es desenvoluparan les missions destacades dalt. A més, es crearà una administració centralitzada, denominada Secretaria General, que facilitarà la transferència de coneixements, informació i millors pràctiques, donarà suport a la presa de decisions en tota l'aliança, centralitzarà uns certs serveis, com la comunicació, la informàtica i el dret per a tota l'aliança i augmentarà la visibilitat de FORTHEM més enllà de l'aliança.

Ací pots consultar el comunicat de premsa complet.

Per a més informació, contacta amb l'oficina local de FORTHEM UV.