Escola Europea d'Estiu per a Professors

L'Escola Europea d'Estiu per a Professors FORTHEM té com a objectiu principal promoure les cultures democràtiques a les aules de tota Europa. Els seus instructors saben bé que, a més de preparar als alumnes per al mercat laboral, l'educació a Europa també ha de preparar als alumnes per a la vida com a ciutadans democràtics responsables en un món canviant.

La primera Escola Europea d'Estiu per a Professors FORTHEM ha tingut lloc en la Universitat de València, en la Facultat de Magisteri, del 23 al 26 de maig de 2022. 18 professors de col·legis de diferents regions de la UE han treballat junts en el desenvolupament de materials d'aprenentatge més profunds, multilingües i multidisciplinaris, innovant les seues habilitats. A més, han visitat un col·legi de València, han compartit cafés i menjars amb els seus companys i han conegut els racons secrets del barri antic.

  • Els instructors de l'escola d'estiu van ser:
  • Prof. Dr. Oliver Meyer, Universitat Johannes Gutenberg de Magúncia.
  • Prof. Dr. Do Coyle, Universitat d'Edimburg.
  • Dra. Eija Aalto, Universitat de Jyväskylä.
  • Dra. Susanne Staschen-Dielmann, Universitat Lliure de Berlín.

"L'evident fragilitat de les democràcies europees i d'altres democràcies occidentals ens desafia a reforçar els nostres llaços i a elaborar una visió compartida del futur. Estem convençuts que aquest procés ha de començar a les escoles de tota Europa i que ja és hora de començar a treballar en un pla d'estudis per a la ciutadania europea", afirmen els responsables de la primera Summer School for Teachers de FORTHEM.

Imatges: