Fermented Foods for better Nutrition, Health and Sustainability
Foto de CHUTTERSNAP en Unsplash

La primera Collective Short-Term Mobility (cSTM) d'aquest període en la Universitat València tindrà lloc la setmana que ve, es tracta de “Fermented Foods for better Nutrition, Health and Sustainability (FERNUTS)”.

La setmana del 13 al 17 de juny de 2022 es desenvoluparà aquesta mobilitat col·lectiva en la Facultat de Farmàcia (campus de Burjassot). Durant aquesta setmana vindran a la Universitat estudiants de les nou universitats de l'Aliança FORTHEM.

“Fermented Foods for better Nutrition, Health and Sustainability (FERNUTS)” ha sigut organitzada per Javier Pereda, Amparo Gamero i Mónica Gandia, Personal Docent i Investigador en tecnologia dels aliments en la UV, especialitzats en microbiologia alimentària amb amplis coneixements en aliments fermentats i microorganismes productors de compostos bioactivos en els aliments. A més, la professora Amparo Gamero va ser coorganitzadora l'any passat d'una escola d'estiu en FORTHEM relacionada amb les fermentacions alimentàries.

Els aliments fermentats contribueixen a mantindre una bona salut i benestar el que porta a un consum ecològic i sostenible. Aquest tema cobreix els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) 3 i 12 proposats per Nacions Unides en l'Agenda 2030. Durant l'esdeveniment es pretén ampliar els coneixements dels i de les estudiants en el camp dels aliments fermentats, així com promoure més formes de col·laboració intercultural en la indústria alimentària. Aquest projecte inclou no sols conferències, sinó també visites a empreses, centres d'investigació i universitats perquè els estudiants puguen tindre una visió àmplia de les diferents institucions en les quals es pot investigar sobre els aliments fermentats.

Llista d'enllaços: