L'Aliança FORTHEM ha desenvolupat una xarxa de pràctiques escolars dirigida als nostres estudiants de magisteri. Està previst que s'oferisquen fins a cinc ofertes en cada regió de les nostres set universitats associades.

Unes pràctiques a l'estranger permeten adquirir competències lingüístiques i interculturals que seran un valor afegit per als teus futurs posats com a professor. A més, es tracta també d'una oportunitat única per a conéixer un sistema escolar estranger des de dins. Aquestes pràctiques podrien ser reconegudes en els plans d'estudi de la teua universitat.

Si eres un estudiant de grau o de màster actualment matriculat en una de les universitats de FORTHEM, pots optar a aquestes ofertes de pràctiques escolars. El teu camp d'estudi ha de ser la Formació del Professorat o similar, i les pràctiques han de ser una part (opcional o obligatòria) de la teua titulació. Has d'estar matriculat en la teua universitat d'origen també durant el període de pràctiques.

Cada oferta de pràctiques pot tindre criteris específics d'elegibilitat, com el requisit d'idioma, per la qual cosa li recomanem que llija detingudament cada oferta en la qual estiga interessat abans de presentar la seua sol·licitud.

Cal presentar la sol·licitud al més prompte possible o d'acord amb el termini establit per l'escola, si s'especifica, i almenys quatre mesos abans de la data d'inici de les pràctiques.

La decisió sobre l'acceptació serà presa per l'escola, almenys tres mesos abans de l'inici de les pràctiques.

 

Procediment de sol·licitud

1- Dóna una ullada a la nostra llista de pràctiques disponibles a les escoles per a trobar l'oferta que més et convinga. Actualitzem amb freqüència les nostres ofertes de pràctiques, així que no dubtes a consultar la nostra base de dades amb regularitat.

2- Envia la teua sol·licitud a través del nostre formulari de sol·licitud en línia afegint tots els documents necessaris

- prova de matrícula de la teua universitat d'origen (obligatòria);

- carta de motivació i CV en anglés (obligatori);

- expedient acadèmic (obligatori);

- qualsevol altre document si l'escola el requereix en l'oferta.

Tingues en compte que:

→ només es poden presentar DUES sol·licituds per estudiant en total. Si la teua primera sol·licitud és rebutjada per una escola, pots sol·licitar altres pràctiques;

→ la teua sol·licitud ha d'estar en anglés;

→ només s'acceptaran les sol·licituds completes, presentades a través del formulari en línia amb tots els documents necessaris. Les sol·licituds presentades de qualsevol altra manera seran rebutjades automàticament; no es faran excepcions;

→ ha d'assegurar-se que ha enviat oficialment el seu formulari de sol·licitud electrònic i que ha rebut un correu electrònic automàtic de justificant de recepció del seu enviament.

3- El nostre personal de les oficines locals de FORTHEM comprovarà la teua sol·licitud i, si eres apte, l'enviarà a l'escola que hages sol·licitat.

4- Les escoles seleccionaran als candidats més adequats i prendran les seues decisions sobre l'acceptació de la sol·licitud com a mínim tres mesos abans del començament de les pràctiques. Les escoles faran una llista de classificació dels 5 candidats més adequats.

5- Després d'haver sigut notificat per l'escola respectiva, l'Oficina de FORTHEM d'enviament informarà els candidats seleccionats sobre la seua admissió a les pràctiques.

6- Una vegada finalitzades les pràctiques, haurà d'emplenar aquest formulari d'avaluació de pràctiques i enviar-lo a l'Oficina FORTHEM de la seua universitat d'origen.

Més informació

L'oficina local de FORTHEM del seu país d'acolliment pot informar-lo sobre com trobar allotjament.

Per a totes les qüestions específiques de l'assignatura, per exemple, sobre el reconeixement de les pràctiques com a part dels estudis, dirigisca's a la persona de contacte específica de l'assignatura en la seua universitat d'origen.

Per als detalls pràctics de la seua estada, pose's en contacte amb l'Oficina FORTHEM de la seua universitat d'origen.

Els estudiants que es queden a l'estranger per a realitzar les pràctiques de quatre setmanes a l'escola estrangera rebran una ajuda econòmica de l'Oficina FORTHEM de la seua universitat d'origen.

L'Oficina FORTHEM del seu país li proporcionarà més detalls sobre el finançament una vegada que haja sigut seleccionat per a realitzar les pràctiques en una escola.

L'ajuda financera consistirà en despeses de viatge i suport individual.

Ajuda individual per mes segons el país de pràctiques

Finlàndia: 450 euros.

França, Alemanya, Itàlia i Espanya: 400 euros.

Letònia, Polònia: 350 euros.

Despeses de viatge en total

Despeses de viatge de les pràctiques