foto Gabriel Terol Rojo
GABRIEL TEROL ROJO
PDI-Prof. Permanent Laboral Ppl
Àrea de coneixement: ESTUDIS D'ÀSIA ORIENTAL
Departament: Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Comunicació
Unidad Docente del Área de Estudios de Asia Oriental (UDAEAO-UV). Facultad Filología, Traducción y Comunicación. Avenida de Blasco Ibáñez, 32. Valencia, 46010. España
51098
Biografia

Natural de la ciutat alacantina d'Alcoi, 1974, estudia Filosofia a la Facultat de Filosofia de la Universitat de València. Compagina la seva formació de doctorat amb estudis de Sinologia al Centre d'Estudis Orientals de la Universitat d'Alacant i també estudia història i cultura xinesa a la Universitat Autònoma de Barcelona. Els seus estudis per al DEA els realitza en el departament de Filosofia de la Universitat de València i compagina la seva formació sinológica amb una formació econòmic-comercial i empresarial cursant dues màsters. Obté un curs de postgrau en Filosofia i Religió a la Xina per la Universitat d'Alcalá i es gradua en la llicenciatura d'Estudis d'Àsia Oriental a la Universitat Oberta de Catalunya. Ingressa el 2010 a l'àrea d'Estudis d'Extrem Orient de la Facultat de FTyC de la Universitat de València com a professor associat i el 2015 es doctora amb menció internacional en Filosofia. En 2016 obté la seva acreditació ANECA com a Professor Ajudant Doctor i el 2017 aconsegueix la de Professor Contractat doctor.

Ha rebut formació i desenvolupat recerca predoctoral becat (Ministeri d'Afers Exteris d'Espanya i Agència Espanyola de Col·laboració Internacional, MAE-AECI) a la Universitat d'Estudis Internacionals de Xangai i postdoctoral també becat (SDChF, Hong Kong) a la Universitat xinesa de Hong Kong, la Universitat de Macau, la Universitat Nacional de Taiwan ia la Universitat de Pequín; a més d'altres estades curtes a centres especialitzats (Colmex, MGIMO, MGU, etc.).

Pertany des de 2017 a la Societat Acadèmica de Filosofia espanyola, a la Societat Espanyola d'Estudis d'Àsia Oriental i forma part del grup d'experts del programa universitari «Ruta de la Seda» de la Universitat de València, entre altres afiliacions: EACS, EACP, Ассоциация развития синологии , etc.

Des 2018 és professor Ajudant doctor i coordinador de la Unitat Docent de l'Àrea d'Estudis d'Àsia Oriental de la Universitat de València (UDAEAO-UV). A més de les seves responsabilitats docents, en el curs 2017-18 organitza el I Cicle de Conferències d'Àsia Oriental de la Universitat de València, que segueix anualment en actiu; i programa, dissenya i codirigeix ​​el primer títol propi en Estudis d'Àsia oriental: menció Xina de la Universitat de València per al curs 2018-19. En 2019 funda i presideix l'Associació Acadèmica Valenciana d'Estudis d'Àsia i Àfrica (AVEA). El curs 2019-20 codirigeix ​​el títol propi de la Universitat de València en Estudis d'Àsia oriental: Ruta de la Seda.

Col·labora activament en diverses activitats de divulgació i especialització en Sinologia i Estudis d'Àsia Oriental, reunint més de 60 de participacions a Congressos i/o Seminaris Internacionals i Mundials com a moderador, comentador, conferenciant convidat, ponent, etc; en un elenc d'institucions acadèmiques mundials des de Berkeley (USA) fins a Dunhuang (Xina), passant per la UCR (Costa Rica) i el Colmex (Mèxic) o MGIMO (Rússia) i Ca’Foscari (Itàlia), entre d'altres. Les Jornades, Reunions i Congressos nacionals superen les 20 convocatòries.

Entre la seva producció acadèmica i compromís investigador destaquen les seves múltiples i especialitzades publicacions reunint: 10 monografies, gairebé 20 capítols d'obres cientificotècniques i més de 35 articles en revistes científiques. També és destacable la seva actuació com a revisor especialista en més de 25 treballs de contingut divers en temes referents amb Estudis d'Àsia Oriental (EAO) per a publicacions d'índole internacional.

La seva línia de recerca i interès acadèmic gira entorn de la convergència entre la tradició xinesa de l'daoísmo i la seva repercussió i influència en el pensament filosòfic extra-sínic, especialment, l'europeu; així com l'Epistemologia, Antropologia i Metafísica de la doctrina xinesa de l'daoísmo. Això no obstant, es troba compromès amb la transversalitat de les aplicacions, lectures i discursos relacionats amb el concepte de «sinidad» en la cultura, filosofia, literatura, història, comerç i política xinesa & la Història de les relacions sinó-hispàniques. La Integració de continguts filosòfics xinesos i, per extensió asiàtics, en la formació filosòfica reglada a tots els nivells completa la seva biografia investigadora.

Asignatures impartides i modalitats docents
35734 - Llengua xinesa 1 - Grau en Estudis AnglesosTeòric-Pràctic
35734 - Llengua xinesa 1 - Grau en Traducció i Mediació Interlingüística
Llengua B Alemany
Teòric-Pràctic
35734 - Llengua xinesa 1 - Grau en Traducció i Mediació Interlingüística
Llengua B Anglès
Teòric-Pràctic
35734 - Llengua xinesa 1 - Grau en Llengües Modernes i les seues LiteraturesTeòric-Pràctic
35734 - Llengua xinesa 1 - Grau en Traducció i Mediació Interlingüística
Llengua B Francès
Teòric-Pràctic
35778 - Llengua xinesa 3 - Grau en Estudis AnglesosTeòric-Pràctic
35778 - Llengua xinesa 3 - Grau en Llengües Modernes i les seues LiteraturesTeòric-Pràctic
35778 - Llengua xinesa 3 - Grau en Filologia CatalanaTeòric-Pràctic
35778 - Llengua xinesa 3 - Grau en Estudis Hispànics: Llengua Espanyola i les seues LiteraturesTeòric-Pràctic
35780 - Literatures de l'Àsia Oriental 2 - Grau en Estudis AnglesosTeoria
35780 - Literatures de l'Àsia Oriental 2 - Grau en Llengües Modernes i les seues LiteraturesTeoria
35780 - Literatures de l'Àsia Oriental 2 - Grau en Estudis Hispànics: Llengua Espanyola i les seues LiteraturesTeoria
35781 - Tipologia lingüística de les llengües de l'Àsia oriental - Grau en Estudis AnglesosTeòric-Pràctic
35781 - Tipologia lingüística de les llengües de l'Àsia oriental - Grau en Llengües Modernes i les seues LiteraturesTeòric-Pràctic
35781 - Tipologia lingüística de les llengües de l'Àsia oriental - Grau en Filologia CatalanaTeòric-Pràctic
35781 - Tipologia lingüística de les llengües de l'Àsia oriental - Grau en Estudis Hispànics: Llengua Espanyola i les seues LiteraturesTeòric-Pràctic
35792 - Literatures de l'Àsia oriental I - Grau en Estudis AnglesosTeoria
35792 - Literatures de l'Àsia oriental I - Grau en Llengües Modernes i les seues LiteraturesTeoria
35792 - Literatures de l'Àsia oriental I - Grau en Estudis Hispànics: Llengua Espanyola i les seues LiteraturesTeoria
40708 - Treball fi de màster - Màster Universitari en Traducció Creativa i HumanísticaTreball fi d'estudis
Tutories
Anual
Dimecres de 08:00 a 10:00. DESPATX 26 5ª PLANTA FFT I C
Anual
Divendres de 08:00 a 10:00. DESPATX 26 - 5ª PLANTA FFT I C
Observacions
Participa en el programa de tutories electròniques de la Universitat de València
Formació acadèmica
Publicacions en revistes
Altres Activitats
Altres Publicacions
Estades a Centres de Recerca
Línies d'activitat
Conferències
Participacions a Congressos
Participació en Comitès i Representacions