foto Maria Jose Añon Roig
MARIA JOSE AÑON ROIG
PDI-Catedratic/a d'Universitat
Àrea de coneixement: FILOSOFIA DEL DRET
Departament: Filosofia del Dret i Política
Departamento de Filosofía del Derecho. Campus dels Tarongers Despacho: 4F09
(9638) 28825
Biografia

Catedràtica de Filosofia del Dret. Professora del Departament de Filosofia del Dret i Política i investigadora de l'Institut de Drets Humans. Llicenciada i Doctora en Dret per la Universitat de València Estudi General. Ha sigut directora de l'Institut Universitari de Drets Humans de la Universitat de València (2005-2010) i Secretària General de la Universitat (2010-2018).

Doctora en Dret (1986), sis quinquennis docents i cinc sexennis de recerca.

La seua recerca aborda temes propis de la filosofia del dret i els drets humans. Entre ells: interpretació i argumentació en drets humans, drets socials, igualtat i dret antidiscriminatori, immigració, dret i perspectiva de gènere, accés a la justícia, teoria del dret i argumentació jurídica

En l'àmbit investigador, la seua Tesi Doctoral va rebre el premi nacional a tesi de caràcter social i polític del Centre d'Estudis Constitucionals en 1987. . És autora d'articles en revistes especialitzades, capítols de llibre i monografies en les àrees temàtiques esmentades. És directora de set tesis doctorals. Ha sigut membre de nombrosos projectes de recerca, entre els quals cal destacar: Consolider-Enginye-2010, “El temps dels drets” (HURI-AGE) liderat per la Universitat Carlos III de Madrid i del que formen part 12 grups de recerca en drets humans. Investigadora principal de dos projectes sobre drets humans, integració i justícia global en el marc del programa Prometeu per a grups d'excel·lència de la Generalitat Valenciana, així mateix ha desenvolupat la seua recerca en el marc de programes nacionals d'I D I des de 1993 ininterrompudament.

Ha impartit classes de llicenciatura i grau en la Universitat de València en matèries pròpies de l'àrea de coneixement: teoria del dret, filosofia del dret, sociologia jurídica, argumentació jurídica i drets humans des de 1984. Així com docència en tercer cicle en màsters i programes de doctorat en diferents universitats espanyoles i llatinoamericanes. En l'actualitat, Master Universitari en Dret, Empresa i Justícia, Master en Drets Humans, Democràcia i Justícia Internacional i Master en Dret i violència de gènere.

És directora de 9 tesis doctorals

Projectes d'innovació docent: Innovació educativa en la doble titulació Administració i direcció d'empreses i Dret (2004-2008), Disseny de materials per a l'aprenentatge interdisciplinari de les fonts del Dret (2007-2011), Drets humans i aprenentatge cooperatiu en l'adquisició de competències genèriques (2012-2015)

Ha dirigit la revista Anuari de Filosofia del Dret (2006-2015), Quaderns Electrònics de Filosofia del Dret i és coordinadora de la publicació Teoria i Dret. Revista de Pensament Jurídic, des de 2007.Forma part de nombrosos comitès editorials, participa en avaluació de projectes de recerca de diferents agències i ha format part de jurats acadèmics en l'àmbit jurídic.

Responsabilitats institucionals. Secretària del departament de Filosofia del Dret (1993-1998). Vicedegana de la Facultat de Dret (1998-2001). Directora de l'Institut de Drets Humans (2005-2010). Secretària General de la Universitat de València (2010-2018).

Asignatures impartides i modalitats docents
Tutories
Segon quadrimestre
Dilluns de 11:00 a 12:30. * DESPACHO 4F09
Segon quadrimestre
Dimarts de 10:30 a 12:00. * DESPACHO 4F09
Observacions
Participa en el programa de tutories electròniques de la Universitat de València
Publicacions en revistes
Altres Publicacions
Participacions a Congressos
Projectes
Tesis, tesines i treballs