foto Maria Cristina Blasco Lafarga
MARIA CRISTINA BLASCO LAFARGA
PDI-Titular d'Universitat
Coordinador/a Curs
Àrea de coneixement: EDUCACIÓ FÍSICA I ESPORTIVA
Departament: Educació Física i Esportiva
UIRFIDE GIUV 2013-140 (Unidad de Investigación en Rendimiento Físico y Deportivo; Sport Performance and Physical Fitness Research Group).
(9638) 64372
Biografia

Professora titular de la Universitat de València, Departament d'Educació Física i Esportiva. Directora del Grup de Recerca UIRFIDE (Unitat de Recerca en Rendiment Físic i esportiu; GIUV 2013-140).

CV Acadèmic: Catedràtica d'Educació Secundària en excedència (2010). Doctora en Educació Física i Esportiva per la Universitat de València (2008). DEA i Postgrau en Nutrició Humana, Facultat de Medicina, Universitat de Múrcia (2003). Màster en Alt Rendiment Esportiu, Universitat Autònoma de Madrid i Centre d´Estudis Superiors COE (2000). Llicenciada en Educació Física i Esportiva, Universitat de València (1990). Professora Secundària i Cicles formatius del 1990 al 2010.

CV Esportiu: Esportista d'alt rendiment en la modalitat de Judo. 10 anys membre de l'equip nacional de judo. Entrenadora d'esportistes d'elit i olímpics, modalitats de Judo i Bàdminton (1992-2018).

Actualment, combina les seves tasques de docència sobre entrenament esportiu i preparació física, amb la investigació i escriptura de treballs científics centrats en els sistemes complexos en l'entrenament esportiu, i els programes d'entrenament específics per a adults grans. A més, dirigeix ​​el Màster de títol propi: "Màster de formació permanent en preparació física, millora de la salut i el rendiment a l'adult major", actualització de l'edició prèvia "Optimització de l'Entrenament en els Adults Majors" (ADEIT / Universitat de València).

Del seu programa d'aprenentatge servei entorn a l'entrenament dels Adults Majors (estratègies sociocomunitàries; àmbit hospitalari i atenció primària), amb una trajectòria de més de 10 anys, han suggerit nombroses publicacions, Tesis, TFMs i TFGs, una metodologia d'entrenament adaptat (EFAM-UV©, propietat intel·lectual de la UVEG), i una associació sense ànim de lucre de tècnics especialitzats en l'entrenament d'Adults Majors EcM (Entrenament amb gent gran), Spin Off d'aquesta mateixa Universitat.

Membre de la Xarxa de investigació a l'Esport del CSD "Inmotusalus"; i de la Comissió Científica de SEMEDE (Societat Espanyola de Medicina de l'Esport).

Asignatures impartides i modalitats docents
Tutories
Primer quadrimestre
Dimarts de 17:00 a 19:00. UIRFIDE 2º PIS FCAFE VALENCIA
Primer quadrimestre
Dimecres de 16:30 a 17:30. SALA PROFESSORS ONTINYENT
Segon quadrimestre
Dimarts de 15:30 a 18:30. UIRFIDE FCAFE
Observacions
Participa en el programa de tutories electròniques de la Universitat de València
Formació acadèmica
Publicacions en revistes
Altres Publicacions
Estades a Centres de Recerca
Organització d'activitats de R+D
Línies d'activitat
Conferències
Participació en Comitès i Representacions
Patents, Programari i Bases de dades
Projectes