foto Eva Maria Gonzalez Soler
EVA MARIA GONZALEZ SOLER
PDI-Ajudant Doctor/A
Àrea de coneixement: ANATOMIA I EMBRIOLOGIA HUMANA
Departament: Anatomia i Embriologia Humana
Departamento de Anatomía y Embriología Humana Zona 6, piso 1 Facultad de Medicina y Odontología Humana Av. Blasco Ibáñez,15 46010 - Valencia 83375
83375
Biografia

La Dra. EVA MARÍA GONZÁLEZ-SOLER es va graduar en Fisioteràpia el 2013, va rebre el Màster en Neurociències Bàsiques i Aplicades el 2014 i va obtenir un Doctorat (Ph.D.) cum laude a Neurociències el 2017, tots per la Universitat de València ). Des que la Dra. González-Soler va iniciar el seu Treball de Fi de Màster, forma part del laboratori GESADA (Grup d'estudi del Substrat Anatòmic del Dolor i Analgèsia) de la Universitat de València (Grup de Recerca GIUV2018-420).

INVESTIGACIÓ/ Al començament de la seua carrera com a investigadora, va dirigir el seu interès cap a la investigació en dolor crònic, tenint en compte les seues comorbilitats, com ara els trastorns de l'estat d'ànim, del son o cognitius. Durant aquest temps, GESADA es va centrar en el model de miàlgia induïda per reserpina (RIM), que és, fins ara, el model animal de síndrome de fibromiàlgia (FMS) més validat. N'és una prova el treball de tesi, titulat “Avaluació de l'efecte de duloxetina i pregabalina en un model de fibromiàlgia induïda per reserpina en rata”. Els resultats d'aquest treball van formar part de diversos articles, com ara “Depressive-like symptoms in a reserpine-induced model of fibromyalgia in rats” i “A standardization of the Novelty-Suppressed Feeding Test protocol in rats”, articles publicats a revistes de prestigi; lo que també va portar a GESADA a rebre una beca de la Generalitat Valenciana, Conselleria d'Eduació, Investigació, Cultura I Esport (Beca/Nombre de Premi: GV/2018/049). Actualment, la investigació al departament i l'aprenentatge profund de les tècniques de dissecció humana l'han portat a estudiar variacions anatòmiques que podrien tenir repercussions a nivell quirúrgic. En aquesta mateixa línia, el treball amb espècimens humans ex vivo l'ha portat a col·laborar amb diversos investigadors compromesos amb la millora de les tècniques quirúrgiques. En la seua etapa postdoctoral, la Dra. González-Soler ha compaginat la investigació bàsica amb la tasca clínica i la tasca docent com a professora associada; i més recentment, com a professora ajudant i professora ajudant doctor, al Departament d'Anatomia i Embriologia Humana. Així mateix, continua treballant en el dolor crònic, buscant aprofundir en aspectes relacionats amb les seues comorbiditats i tractaments. Prova d'això és la contribució científica titulada "Chronic Pregabalin Treatment Ameliorates Pain, but not Depressive-Like Behaviors, in a Reserpine-Induced Myalgia Model in Rats". La col·laboració de GESADA amb companys en el camp de la investigació bàsica, com el Laboratori de Circuits Neuronals, de la Universitat de València, ha portat els dos equips de recerca a realitzar una important aportació científica, titulada "Hippocampal oscillatory dynamics and sleep atonia are altered in an animal model of fibromyalgia: Implications in the search for biomarkers".

TRANSFERÈNCIA / La Dra. González-Soler també ha format part del comitè organitzador de les jornades “Dones en Neurociència”, un projecte que porta en marxa des del 2018 i que promou i exposa el treball de col·lectius de dones al camp de la neurociència, i que compta amb el suport de diversos organismes oficials.

DOCÈNCIA/ La Dra. González-Soler també té un fort compromís amb la docència, fet que li ha permès treballar en 5 projectes d'innovació docent. A més de la docència anatòmica en els graus de medicina, fisioteràpia, infermeria i podologia (entre d'altres), la Dra. González-Soler és professora al màster propi d'anatomia ecogràfica aplicada a l'intervencionisme en anestèsia regional i dolor, i als màsters oficials de investigació biomèdica i neurociències bàsiques i aplicades, tots ells de la Universitat de València.

Asignatures impartides i modalitats docents
Tutories
Anual
Dilluns de 08:00 a 11:00. DESPACHO 1ª PLANTA - ZONA 6 DPTO ANATOMÍA Y EMBRIOLOGÍA HUMANA - FACULTAD DE MEDICINA Y ODONTOLOGÍA
Observacions
Participa en el programa de tutories electròniques de la Universitat de València