foto Carolina Moreno Castro
CAROLINA MORENO CASTRO
PDI-Catedratic/a d'Universitat
Secretari/a d' Institut Universitari
Nombramiento En Funciones
Àrea de coneixement: PERIODISME
Departament: Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Comunicació
Facultat de Filologia, Traducció y Comunicació Blasco Ibañez, 32- 5ª planta-Oficina, 27 46010 València
(9639) 83137
Biografia

Carolina Moreno-Castro és Catedràtica de Periodisme i membre de l'Institut de Polítiques de Benestar Social (POLIBIENESTAR) de la Universitat de València. Així mateix, és membre del consell assessor de el Centre d'Estudis sobre Ciència, Comunicació i Societat de la Universitat Pompeu Fabra (CCS-UPF) i membre del Consell Científic Assessor de la Fundació Gadea per la Ciència. Va començar la seua carrera investigadora en l'Institut d'Estudis Socials Avançats (IESA) del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), en 1993.

Tots els seus treballs han tingut un gran impacte en els mitjans de comunicació pel seu gran interés per la transferència dels resultats de les seues investigacions a la societat. En aquest sentit, ha col·laborat en la transferència del coneixement amb la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), i amb la Organització d'Estats Iberoamericans (OEI). Així mateix, ha realitzat estades d'investigació en centres internacionals com Cornell University (Ithaca, Nova York); la Universitat Austral (Valdivia, Xile); la Universitat Quilmes i la Universitat Nacional Tres de Febrer (totes dues a Buenos Aires, l'Argentina); i a Harvard University (Cambridge, Massachusetts).

Durant l'última dècada, està dirigint el grup ScienceFlows (www.scienceflows.com), des d'on coordina i dirigeix una vintena de projectes del pla nacional d'investigació i de convocatòries europees (H2020 i Eramsu+).

A més, participa activament en activitats de divulgació científica, organitzades per la Unitat de Cultura Científica i Innovació de la Universitat de València, com “Expociencia”, “Experimenta” o “La nit dels investigadors»

Línies d'investigació

Comunicació científica
Comunicació de risc
Periodisme científic
Mètodes i tècniques d'investigació social
Percepció social de la ciència
Divulgació científica
Ciència i guerra

Asignatures impartides i modalitats docents