foto Angeles Solanes Corella
ANGELES SOLANES CORELLA
PDI-Catedratic/a d'Universitat
Vicerector/A
Vicerector/a-Formacio, Permanent, Transformacio Docent i Ocupacio
Àrea de coneixement: FILOSOFIA DEL DRET
Departament: Filosofia del Dret i Política
64275
Biografia

Catedràtica de Filosofia del Dret i Política. Professora del Departament de Filosofia del Dret i de Política i investigadora de l'Institut de Drets Humans (UV). 

És Vicerectora de Formació Permanent, Transformació Docente i Ocupació de la Universitat de València

Ha estat presidenta del Consell per a l'Eliminació de la Discriminació Racial o Ètnica (2018-2020 d'Igualtat), actualment és la presidenta del Fòrum per a la Integració Social dels Immigrants (Ministeri  d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions).

Ha estat vicedegana de Relacions Internacionals de la Facultat de Dret (2010-2018), directora del Departament de Filosofia del Dret i Política (Facultat de Dret 2019-2022) i és membre de la Junta de Facultat. Fomar part del Claustre i de la Comissió d'Estatuts (UV).

Té reconeguts cinc quinquennis docents, quatre sexennis de recerca i un sexenni de transferència.

Ha participat en més de vint projectes d'innovació docent i coordina el projecte Innovació Docent en Drets Humans (UV).

La seva investigació aborda temes relacionats amb la filosofia juridicopolítica i els drets humans des de la perspectiva del dret espanyol i el comparat sobre qüestions, entre d'altres, com les societats multiculturals, les polítiques d'immigració, la ciutadania, la igualtat, la funció promocional del Dret, els conceptes jurídics fonamentals, els ODS i la RSC. És autora de diversos llibres i múltiples articles en revistes científiques nacionals i estrangeres especialitzades. Entre les seves obres es poden citar les monografies Derechos y Culturas. Los retos de la diversidad en el espacio público y privado( autora, Tirant lo Blanch, Valencia, 2018); i Problems and proposals regarding the Common European Asylum System. The example of Greece (coautora, Tirant lo Blanch, València, 2017). Ha dirigit 8 tesis doctorals.

Ha participat a més de trenta projectes de recerca internacionals, nacionals i autonòmics. Dirigeix ​​el projecte I+D+i PID2019-105018RB-100 “Racisme i Discriminació: els Drets Humans sota amenaça” del Ministeri de Ciència i Innovació. Ha format part de l'equip investigador dels projectes Consolider-Ingenio El temps dels drets (HURI-AGE), Ministeri de Ciència i Innovació (CSD2008-00007) i Prometeu per a grups d'excel·lència (2010 i 2014) de la Generalitat Valenciana.

Pertany al Comitè Aviseur National et International du Centre d'Études Ethniques des Universités Montréalaises (Canadà). Va integrar el Comitè Tècnic del II Pla Nacional de Drets Humans i va ser membre del Comitè d'assessorament de la Secretaria d'Estat d'Immigració i Emigració (Ministeri de Treball i Immigració). Col·labora com a avaluadora en agències com ANEP, AGAE, AGAUR, DEVA i al programa internacional InterTalentum MSCA-COFUND.

És directora de l'Anuari de Filosofia del Dret (la revista més antiga d'aquesta disciplina a Espanya) des del 2018.

Ha realitzat estades de recerca a centres de reconegut prestigi internacional a París, Milà, Brussel·les, Ginebra, Londres, San Diego, Bucarest, Tolosa, Moscou i Montreal.

Asignatures impartides i modalitats docents