foto Andreea Rosca
ANDREEA ROSCA
PDI-Contractat/Da Doctor/A
Coordinador/a de Mobilitat
Àrea de coneixement: FILOLOGIA ANGLESA
Departament: Filologia Anglesa i Alemanya
(9616) 25551
Biografia

Andreea Rosca és professora Contractat Doctora des del 25 de setembre de 2020. Entre els anys 2016-2020, va treballar com a professora Ajudant Doctora a la Universitat de València. Anteriorment, entre els anys 2013-2016, va ser professora Ajudant al Centre Universitari de la Defensa (Universitat de Saragossa). Va obtenir el doctorat internacional en lingüística cognitiva per la Universitat de La Rioja (Espanya). La Universitat de La Rioja li va concedir el Premi Extraordinari de Doctorat el 2015 per la tesi doctoral i la tasca de recerca. Els seus interessos de recerca són la lingüística cognitiva, la lingüística de corpus, la gramàtica de construccions, la pedagogia del llenguatge i l'anglès amb finalitats específiques.

Ha realitzat estades de recerca a la Universitat de Califòrnia (Estats Units), la Universitat de Pavia (Itàlia), la Universitat de Birmingham (Regne Unit), la Universitat de Gènova (Itàlia) i la Universitat de Josip Juraj Strossmayer (Croàcia). Ha publicat diversos articles a revistes europees i internacionals de renom com RESLA (Revista Espanyola de Lingüística Aplicada), VIAL. Revista Internacional de Lingüística Aplicada de Vigo, Cercle de Lingüística Aplicada a la Comunicació, Atlantis: Revista de l'Associació Espanyola d'Estudis Angloamericans, Onomázein, ESP Today Journal i Revue Roumaine de Linguistique (Revista Romanesa de Lingüística). Entre els anys 2020-2022, va escriure quatre capítols de llibres: 2 publicats per Comares (Espanya), un publicat per Tirant lo Blanch (Espanya) i un altre publicat per Peter Lang (Suïssa). El 2021 ha publicat un llibre a Publicacions de la Universitat de València. El 2019 va ser editora convidada d'IJES (International Journal of English Studies), volum 19 No. 1. El 2021 va editar el llibre Telecolaborative Networks and Intercultural Learning in the Digital Age per a l'editorial Comares (Espanya).

A més, ha participat en l'edició del projecte en línia Bibliografia de Metàfora i Metonímia (John Benjamins) des del 2012 i Wörterbücher zur Sprach- und Kommunikationswissenschaft (Diccionaris de Ciències Lingüístiques i Comunicació, De Gruyter).

També és membre de l'Institut Interuniversitari de Llengües Modernes Aplicades (IULMA) de la Universitat de València (Espanya) i membre dels grups de recerca “SILVA” (Grup de Suport a la Recerca en Anàlisi de Variacions Lingüístiques) i “CORPLING (Corpus Linguistics): Desenvolupaments i aplicacions)”.

Asignatures impartides i modalitats docents
Tutories
Primer quadrimestre
Dimecres de 11:00 a 14:00. DESPATX 048
Observacions
Participa en el programa de tutories electròniques de la Universitat de València