foto Adria Marti Badia
ADRIA MARTI BADIA
PDI-Ajudant Doctor/A
Àrea de coneixement: FILOLOGIA CATALANA
Departament: Filologia Catalana
Departament de Filologia Catalana (despatx 3) / Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació / Universitat de València Av. Blasco Ibáñez, 32 46010 València
25761
Biografia

Adrià Martí-Badia és professor ajudant doctor del Departament de Filologia Catalana. Anteriorment ha estat, durant diversos cursos, professor associat en aquest Departament, feina que ha compaginat amb la de professor d'Ensenyament Secundari i professor col·laborador del Grau de Llengua i Literatura Catalanes de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), entre d'altres.

Nascut a Burjassot (l'Horta Nord), és doctor en Filologia Catalana per la Universitat de València, també és llicenciat en Filologia Catalana, Màster en Professor en educació secundària i Màster en Assessorament lingüístic i cultura literària en aquesta institució.

La seua recerca se centra en la història social de la llengua catalana i la línia principal de la seua activitat investigadora se situa a l'època contemporània. Ha participat en congressos científics internacionals, ha publicat articles en revistes científiques indexades i és autor del llibre La consciència lingüística dels valencians (1854-1906), publicat l'any 2020 per l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana i Publicacions de l'Abadia de Montserrat dins la col·lecció Biblioteca Sanchis Guarner.

És secretari de la Unitat per a l'Educació Multilingüe (UEM) de la Universitat de València, membre de l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana (IIFV), de l'Associació Internacional de Llengua i Literatura Catalanes (AILLC) i de la Societat Catalana de Llengua i Literatura (SCLL), entre d'altres.

Asignatures impartides i modalitats docents
Tutories
Primer quadrimestre
Dimarts de 12:00 a 14:00. DESPATX 3 DEPARTAMENT DE FILOLOGIA CATALANA
Primer quadrimestre
Dijous de 12:00 a 13:00. DESPATX 3 DEPARTAMENT DE FILOLOGIA CATALANA
Observacions
Participa en el programa de tutories electròniques de la Universitat de València