Logo de la Universitat de València Logo Recerca i Transferència Logo del portal

EIC Pathfinder Challenges 2023

  • 6 de juny de 2023
EIC Pathfinder Challenges 2023

Convocatòria del Consell Europeu d’Innovació que obrirà el 20 de juny de 2023.

L’instrument EIC Pathfinder és un programa de finançament gestionat pel Consell Europeu d’Innovació (EIC) que dóna suport a l’exploració d’idees valentes per a tecnologies radicalment noves. L’objectiu del programa és utilitzar la ciència i la tecnologia per a revolucionar un camp de recerca o crear noves oportunitats de mercat mitjançant solucions tecnològiques innovadores.

Els sol·licitants que participen en els projectes EIC Pathfinder són sovint científics i científiques visionaris/àries i emprenedors d’universitats, organismes de recerca, empreses emergents, pimes d’alta tecnologia o parts involucrades de la indústria, interessades en la recerca i la innovació tecnològica.

Aquest instrument finança la recerca i la innovació col·laborativa o individual per part d’un consorci o d’una entitat individual establerta a un Estat Membre o país associat (excepte que s’indique altra cosa en el repte específic). En el cas dels consorcis, la proposta ha de presentar-la un coordinador en nom del consorci. Els consorcis formats per dues entitats se caracteritzen per ser cada entitat d’un Estat Membre o país associat diferent. En el cas de consorcis compostos per tres o més membres, han d’incloure beneficiaris d’almenys 3 entitats independents de 3 països diferents, de la manera següent:

  • Almenys una entitat legal establerta en un Estat Membre, i
  • Almenys dues entitats legals independents, cadascuna establerta en un Estat Membre o país associat diferent.

Per a més informació consulta el Programa de Treball 2023 del Consell Europeu d’Innovació.

La convocatòria EIC Pathfinder Challenges té temàtiques prefixades (top-down). Els reptes per a la convocatòria de 2023 són els següents:

El pressupost total indicatiu per a la convocatòria és de 163,5 milions d’euros, que s’espera repartir a parts iguals entre els reptes.

La convocatòria obrirà el proper 20 de juny de 2023 i tancarà el 18 d’octubre de 2023 a les 17.00 h. hora local de Brussel·les. En cas d’interès, contacta’ns en el nostre correu electrònic sti.internacional@uv.es.