Logo de la Universitat de València Logo Servei d'Informació i Dinamització Logo del portal

En col·laboració amb el Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana, el Servei d’Informació i Dinamització (Sedi) organitza la Setmana de promoció de la donació de sang a la Universitat de València. Una iniciativa en què es convida a l’estudiantat a col·laborar com a promotor universitari de donació de sang, donant a conèixer la importància d’aquest gest que no comporta cap risc i que pot salvar la vida de moltes persones.

Prèviament a la Setmana de promoció, l’estudiantat promotor rep una formació especialitzada que els capacita per conèixer el funcionament de la donació de sang i resoldre els dubtes que puguen plantejar-los els potencials donants. A més, els promotors que participen satisfactòriament en totes les fases de l’activitat (formació, setmana de promoció i dia de la donació), obtindran 1 crèdit ECTS.

Cal recordar que durant tot l’any el Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana visita els diferents campus de la Universitat de València per facilitar la donació de sang per part de la comunitat universitària.

 

Curs 2022-2023


“Una donació, tres vides” és el lema de Setmana de promoció de la donació de sang a la Universitat de València. El curs 2022-2023 tindrà lloc del 20 al 24 de febrer de 2023. L’estudiantat inscrit en la iniciativa per col·laborar com a promotor de la donació de sang entre la comunitat universitària haurà de completar les següents fases.

 

1. Formació

Jornada formativa, de 5 hores de durada, a càrrec del Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana. Es farà el dia 13 de febrer de 2023, de 9:30 a 14:30 hores, a la sala López Trigo de l’Hospital General de València.
 

2. Setmana de promoció de la donació de sang a la Universitat de València

Participació en els punts d’informació que s’instal·laran als tres campus, del 20 al 24 de febrer, per tal de promoure la donació de sang entre la comunitat universitària. Els promotors universitaris dedicaran 12,5 hores a oferir informació sobre la importància de la donació de sang en un dels punts instal·lats al seu campus. Els participants desenvoluparan la tasca de promoció en 5 torns, de 2,5 hores cadascun, distribuïts de dilluns a divendres en diferents franges horàries (de 9-11.30 h, d'11.30-14 h, de 14-16.30 h i de 16.30-19 h) que seran assignades pel Sedi, tenint en compte la preferència matí/vesprada manifestada pels participants en la sessió de formació.
 

3. Dia de la donació de sang

Promoció de la donació, durant un torn de 2,5 hores, el dia de donació corresponent al seu campus:

  • 28 de febrer, campus de Blasco Ibáñez.
  • 1 de març, campus de Burjassot.
  • 2 de març, campus dels Tarongers.


INSCRIPCIONS

De l'1 de desembre de 2022 al 8 de febrer de 2023, mitjançant la Seu Electrònica UV

Accediu al Registre electrònic i seleccioneu:

  • Tipus d’Unitat: Serveis universitaris, generals i centrals.
  • Òrgan al qual es dirigeix: Servei d’Informació i Dinamització.
  • Tramitació desitjada: Gestions específiques de la unitat. En seleccionar aquesta opció, apareixerà un desplegable on cal seleccionar “Promoció de la donació de sang”.

La participació és gratuïta, les places són limitades i s’adjudicaran seguint l’ordre rigorós d’inscripció per campus. Heu de comunicar al Sedi (mitjançant el correu donaciosang@uv.es) qualsevol situació sobrevinguda que us obligue a abandonar el programa, tant abans de començar la formació com en qualsevol moment del desenvolupament del programa, i adjuntar la corresponent documentació justificativa. El Sedi podrà tindre en compte aquesta circumstància en l’admissió a futures iniciatives o programes.


CERTIFICACIÓ

Els certificats de reconeixement d’1 crèdit ECTS es lliuraran al Sedi una vegada es verifique l’efectiva participació en les tres fases de la iniciativa i que s'haja realitzat l’enquesta d’avaluació.


Hi tens dubtes?

En cas que necessites fer-nos alguna consulta pots escriure’ns a donaciosang@uv.es.