Logo de la Universitat de València Logo Servei d'Informació i Dinamització Logo del portal

Maria Saiz, guanyadora del Premi UV de Narrativa, convida a la participació

  • 7 d’abril de 2022
 

"Ha estat una manera de mirar la pròpia vida i transformar-la en ficció, per si un dia la memòria necessita fer esforços quan el temps passe i els personatges siguen uns altres, perquè això quede gravat mitjançant les paraules...", afirma Maria Saiz, guanyadora de la modalitat de Narrativa en valencià, dels Premis Universitat de València d'Escriptura de Creació, en l'edició pasada. En aquest vídeo, a més de comentar la seua obra, Si Déu Vol (Edicions 96, 2021), anima l'estudiantat universitari a participar en la XIX edició dels Premis UV d'Escriptura, que té el termini obert per a presentar originals fins al 28 d’abril.

Saiz, estudiant del programa de doctorat en Llengües, Literatures i Cultures, i les seues aplicacions de la Universitat de València, explica que la seua obra és un homenatge a les persones que l'han acompanyada al llarg de la vida i li han mostrat la indiferència que encara pateixen els qui tenen malalties mentals. Al web de la convocatòria es pot fer un tast del seu conte i de la resta d'obres guanyadores en anteriors edicions.

Fins al 28 d'abril a les 14:00, estarà obert el termini per a participar en la XIX edició dels Premis Universitat de València d'Escriptura de Creació, certamen que promou i dinamitza la creació literària entre l'estudiantat de les universitats valencianes i l'ESAD. Es poden presentar obres en sis modalitats: poesia en valencià, poesia en castellà, narrativa en valencià, narrativa en castellà, teatre i guió de curtmetratge. L'obra guanyadora de cada modalitat es premia amb 1.000 euros i la seua publicació. A més a més, en la modalitat de guió s'obté una ajuda per a la producció de 2.000 € si es du a terme el curt.

Aquests guardons estan organitzats pel Servei d'Informació i Dinamització (Sedi) amb la col·laboració de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, les Aules de Literatura, d'Arts Escèniques i de Cinema del Vicerectorat de Cultura i Esport, Edicions 96 i la Colección Teatro Siglo XXI.