University of Valencia logo Logo Faculty of Philology, Translation and Communication Logo del portal

Conferència-col·loqui ‘Joan Fuster i el periodisme’

  • November 17th, 2022
Image de la noticia

28 de novembre, 18:30h

Saló d’Actes de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació

Joan Fuster fou un cas modèlic d’autor vocacional, que va saber convertir en professió una necessitat personal de comunicar-se mitjançant l’escriptura i la col·laboració habitual en premsa escrita. El resultat de la seua intensa dedicació foren més de 4.000 d’articles publicats en periòdics i revistes al llarg de més d’una trentena d’anys, especialment en les dècades dels 50 i 70 del segle XX.

Per conèixer parcel·les ben significatives del seu periodisme i alhora de la seua audiència, el Departament de Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Comunicació de la Universitat de València ha organitzat la conferència-col·loqui ‘Joan Fuster i el periodisme’. En ella participaran dos especialistes en la figura de Fuster, la filòloga i periodista Empar Marco Estellés i el catedràtic de Periodisme Josep Lluís Gómez Mompart.

Amb aquest propòsit, Marco recuperarà la correspondència que l’autor mantenia amb directors, editors, amics i coneguts com a font de documentació per a les peces periodístiques. Per la seua part, Gómez Mompart abordarà el que pensen els lectors i lectores de la rica producció periodística d’aquest escriptor i intel·lectual. L’acte estarà moderat per la coordinadora del Grau en Periodisme, Maria Iranzo Cabrera, qui invitarà el públic a participar en un col·loqui sobre les dues investigacions.

L'acte, que tindrà lloc en la Sala d’Actes de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, a les 18:30h, s’emmarca dins de les celebracions amb motiu del centenari del naixement d’aquest valencià que va descobrir en el periodisme el servei social d’explicar el món.

 

Images: