University of Valencia logo Logo Faculty of Philology, Translation and Communication Logo del portal

Claustre del Centre Cultural La Nau.
Visita a l'edifici històric de la Universitat (en castellà)

Alumni UV ha organitzat una visita guiada gratuïta a l'edifici històric de la Universitat de València. L'activitat s'emmarca dins de la programació que té Alumni en desembre destinada tant als membres del col·lectiu com al públic general.

Aquest és un edifici neoclàssic que va ser construït en una de les èpoques més brillants de l'arquitectura valenciana. Tot i que des del segle XIII hi hagué a València cases d’estudis superiors, només a principi del segle XV s’aconseguí agrupar-los en un Estudi General amb estatuts aprovats (1412) pel govern municipal i el bisbe Hug de Llupià.

L'edifici consta de diferents elements com són el Claustre clàssic i monumental amb l'escultura en bronze de l'humanista Joan Lluís Vives del 1880, el Paranimf, l'Aula Magna, la Capella de la Sapiència -construïda per Pere Compte en 1498-, la Biblioteca -on es conserven manuscrits, incunables i impresos publicats entre els segles XVI i XX-, els espais expositius i d'altres dependències.

Convertit ara en el Centre Cultural La Nau, l'edifici s'entén ara, a més de com a patrimoni històric universitari, com a viver de la principal activitat cultural que es genera al si de la UV.

Per a assistir a la visita és imprescindible inscripció prèvia i s'ha d'acudir 10 minuts abans de l'inici de l'activitat a la Consergeria de l'edifici. La visita serà en castellà i estarà guiada per una persona que forma part del Voluntariat Cultural de la UV.

 
Schedule:

Date From 12 december 2022 to 21 december 2022. 24h. Every day.

 
  • 22 december 2022 at 17:00 to 18:00. Thursday.
 

Place Centre Cultural La Nau (carrer Universitat 2, València). Inscripció online

 
Organized by

Universitat de València

Fundació General de la Universitat de València

Alumni UV.

https://www.uv.es/alumniuv

 

Contact alumniuv@uv.es

 
More information