Criminologia organitza la Jornada ‘Prostitució: abolir o regular’

  • Unitat de Suport als Instituts Tarongers
  • 27 de setembre de 2022
 
Un parell de sabates roges amb talons d'agulla

El dijous 29 de setembre se celebren les II Jornades de Criminologia i Ciències Penals, que, en aquesta edició giraran al voltant del tema “Prostitució: abolir o regular”. La jornada començarà a les 10.00 h. a la sala Tomás Vives de la Facultat de Dret (Campus del Tarongers).

La jornada obri la 11ª edició del Màster en Criminologia i Seguretat de la Facultat de Dret de la Universitat de València, que en la seua organització ha comptat també amb la col·laboració de l’Institut Universitari de Criminologia i Ciències Penals i del Departament de Dret Penal.

L’objectiu de la jornada és “aportar una visió multidisciplinària de les diverses problemàtiques vinculades al complex fenomen de la prostitució”, segons expliquen Asunción Colás Turégano i Rosa M. Trenado, codirectores del Màster de Criminologia i Seguretat. El tema central de les diferents ponències girarà entorn de la conveniència o no de la seua regulació, amb intervencions d’especialistes en la matèria com la professora de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Mariona Llobet, qui dissertarà sobre el valor del consentiment en l’exercici de la prostitució.

També se celebrarà una taula redona en la qual acadèmics i professionals de diferents àmbits (judicatura, policia, tercer sector) debatran sobre les diferents propostes entorn de l’abolició o regulació. En definitiva, afegeixen les professores Colás i Trenado “amb la jornada es pretén oferir a l’alumnat del màster l’oportunitat de reflexionar i contrastar postures en una matèria de la màxima actualitat social”.

Més informació: