L'exposició itinerant de la Universitat de València sobre la Ruta de la Seda arriba a Alaquàs

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 11 de maig de 2021
 
Imagen de la noticia

Els interessats podran visitar aquesta mostra expositiva al Castell d’Alaquàs des de l'11 de maig fins al 2 de juny. L'exposició La participació valenciana en la Ruta de la Seda. Història, paisatge i patrimoni posa de manifest l'enorme influència que va tindre la seda en la història i la cultura valencianes entre els segles XV i XIX.

Han inaugurat la mostra l'alcalde d'Alaquàs, Toni Saura; el vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla; el director i la directora de les oficines de Caixa Popular d’Alaquàs, José Luís Cuenca i Pilar Molina; i el comissari de l'exposició, el professor de la Universitat de València Ricardo Franch.

Els 22 panells que componen aquesta exposició, els continguts de la qual han sigut elaborats pels professors Ricardo Franch (comissari), Germán Navarro i Daniel Muñoz, constitueixen un excel·lent compendi de la cultura de la seda valenciana amb una mirada transversal, que manifesta la importància de la producció, la transformació i el comerç de la seda per a València i la seua entorn territorial durant el període segle XV-XIX. Aquesta exposició, produïda pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València, amb la col·laboració de Caixa Popular i Turisme Comunitat Valenciana, pretén contribuir al coneixement d'una etapa fonamental de la nostra història vinculada al territori valencià.

“La present exposició pretén contribuir a la recuperació de la memòria col·lectiva d'una activitat que tanta influència ha exercit en la nostra història”, ha subratllat el comissari de la mostra i catedràtic d'Història Moderna de la Universitat de València, Ricardo Franch.

El vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla, i l'alcalde Toni Saura han coincidit a subratllar la “oportunitat que suposa aquesta exposició perquè els veïns i veïnes d'Alaquàs coneguen, de la mà de reconeguts experts de la Universitat de València, el significat que la seda va tindre per als valencians entre els segles XV i XIX”.

Com esdevé amb les exposicions produïdes pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, la mostra La participació valenciana en la Ruta de la Seda. Història, paisatge i patrimoni té un caràcter itinerant. Ja ha estat exposada al Jardí Botànic de la UV a València i en la capital de la Vall d´Albaida, Ontinyent. Durant les pròximes dates estarà a Alaquàs, en concret fins al 2 de juny, i desprès continuarà el seu recorregut per les poblacions del territori valencià amb la finalitat que la societat conega i valore el seu patrimoni històric i social. El pròxim destí serà Requena.