La Nau acull el Congrés de Mediació, amb participació de professorat de la Universitat

  • Gabinet de Premsa
  • 18 de maig de 2018
 
Representació de la Justícia, a l'actual Facultat de Filosofia.
Representació de la Justícia, a l'actual Facultat de Filosofia.

El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València ha acollit els dies 17 i 18 de maig el Congrés de Mediació de la Comunitat Valenciana, organitzat per la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, amb la col·laboració del Grup Europeu de Magistrats per la Mediació d’Espanya (GEMME) i del Grup de Recerca sobre Mediació i Arbitratge de la Universitat de València (MedArb), que dirigeix la catedràtica Silvia Barona.

La inauguració, a l'Aula Magna de la Nau, comptà amb Gabriela Bravo, consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques; i María Pilar de la Oliva, presidenta del Tribunal Superior de Justícia.

El congrés comptà amb la participació de professorat de la Universitat de València. Durant les sessions es presentà el model de mediació com a forma d’accés a la justícia a la Comunitat Valenciana, i s’examinaren els avantatges i dificultats que presenta l’actual model normatiu. També es difongueren experiències i bones pràctiques en l’ús de la mediació com a instrument de solució i gestió de conflictes de forma no adversarial o amistosa

Els panells i tallers analitzaren la mediació familiar, escolar, veïnal, penal, civil, mercantil i administrativa.

Més informació:

Arxivat en: Grups de recerca