La Universitat i Ford Fund premiaran amb 22.500 euros propostes per a crear ciutats intel·ligents i sostenibles

  • Gabinet de Premsa
  • 19 de gener de 2022
 
Cartell

La Universitat de València ha convocat la 2ª edició de FORD FUND SMART MOBILITY CHALLENGE, un concurs d'emprenedoria per a crear ciutats intel·ligents i sostenibles dotat amb 22.500 € en premis amb el patrocini de la Fundació FORD. Es tracta d’un concurs dirigit a l'estudiantat de la Universitat de València l'objectiu del qual és proporcionar formació i ajudes econòmiques a equips interessats a emprendre en l'àmbit de la mobilitat sostenible i les ciutats intel·ligents. El termini de presentació de sol·licituds estarà obert fins al 13 de febrer de 2022.

El Vicerectorat d'Ocupació i Programes Formatius convoca aquests premis per a facilitar a l'estudiantat un programa formatiu en tècniques d'emprenedoria innovadora i assessorament que li permeta impulsar la seua idea de negoci. Les propostes presentades han de versar, com a mínim, sobre una de les sis temàtiques següents: Propostes que ajuden a superar obstacles en la mobilitat diària; propostes que proporcionen solucions de mobilitat viables més assequibles per a persones que necessiten un millor accés als serveis de salut i comunitaris, així com per a persones amb discapacitat o desfavorides; propostes que ajuden a millorar i facilitar la mobilitat de persones i béns a les zones urbanes; propostes que ajuden a garantir la seguretat i el benestar de les persones treballadores (sobretot aquelles el treball dels quals implique desplaçaments, amb o sense vehicles); propostes que promoguen estils de vida saludables; propostes que ajuden a exercir un paper en la lluita contra la congestió del trànsit, a resoldre els desafiaments de l’espai urbà, la millora de la qualitat de l’aire i la contribució a una vida més ecològica i energèticament eficient; i que connecten comunitats. 

Per a participar, és necessari que els equips descriguen breument una idea de negoci en fase inicial que es desenvoluparà al llarg del concurs i que donarà com a resultat final un projecte o prototip de producte o de servei. Una comissió d'avaluació seleccionarà els tres millors projectes, que rebran una ajuda de 5.000 i una ajuda addicional de 7.500 € per al millor dels tres. Aquestes ajudes es destinaran a la implementació dels respectius projectes seleccionats.

Les persones interessades hauran d'acreditar la matricula en una titulació oficial de grau, màster o doctorat de la Universitat de València, o en el títol propi de la Universitat de València d'Expert universitari en StartUp Management durant el curs 2021/2022.

Ford Motor Company Fund
Com a braç filantròpic del fabricant automobilístic, Ford Motor Company Fund porta més de 70 anys fent costat a les comunitats menys afavorides i menys representades. Treballant amb organitzacions sense ànim de lucre, socis comunitaris i en tota la xarxa de Ford als Estats Units i a tot el món, Ford Fund proporciona recursos i oportunitats que promouen l'equitat i ajuden les persones a aconseguir el seu màxim potencial. Des de 1949, Ford Fund ha invertit més de 2.100 milions de dòlars en iniciatives que garanteixen la satisfacció de les necessitats bàsiques, proporcionen accés a serveis essencials, ofereixen ferramentes per a desenvolupar noves habilitats i obrin camins cap a ocupacions d'alta qualitat. Les inversions de Ford Fund en la comunitat internacional s'administren i gestionen a través de GlobalGiving, el soci del fabricant d'automòbils per a ajudar en cas de catàstrofes i per a la concessió de subvencions a nivell mundial.

Més informació: