María Alejandra Elsitdié (l'Equador) defensa el seu TFM sobre ADR en el negoci del petroli i el gas
21 de de juliol de 2021
El negoci de petroli i gas (O&G) continuen sent focus dels negocis internacionals més lucratius del món. Aquest flux econòmic productiu arrossega irremeiablement nombroses qüestions jurídiques i, en la pràctica, una important generació de problemes que les peculiaritats d'indústria impliquen.
Fathia Zapata (Colòmbia) defensa el seu TFM sobre el canvi legislatiu a Llatinoamèrica respecte al feminisme
20 de de juliol de 2021
El treball de fi de màster “Una mirada feminista per al canvi legislatiu a Llatinoamèrica” de l'advocada colombiana Fathia Jalile Zapata Lamir, sota al direcció d'aborda la intenció del moviment feminista per trencar els d'estereotips que històricament han desvirtuat i sotmés la naturalesa mateixa de la dona al domini del seu parell masculí com a representant exclusiu del poder en les estructures socials.
L'alumne colombià Carlos Gacha defensa el seu TFM sobre “Anàlisi jurisprudencial de la responsabilitat objectiva en el règim administratiu sancionador a Colòmbia”
16 de de juliol de 2021
Per a abordar aquest estudi, val indicar que en virtut del contingut de l'article 29 de la Constitució Política de Colòmbia de 1991, expressament es va assenyalar com una de les garanties fonamentals dels ciutadans, a partir de la presumpció d'innocència, que “Tota persona es presumeix innocent mentre no li l'haja declarada judicialment culpable”, màxima sota la qual resulta predicable que tota sanció aplicada per una entitat que exercisca potestat sancionadora ha de regir-se sota el règim de responsabilitat subjectiva, això és, amb la prova de la culpabilitat per part de l'infractor, en altres paraules, excloent la possibilitat d'aplicar responsabilitat objectiva, en ocasió de la qual, valga anotar, es prescindeix de la prova d'aquest element volitiu referit a la culpabilitat.
Clara Iturralde defensa el seu TFM amb el títol “Reptes del Dret d'autor enfront de la Intel·ligència Artificial”
15 de de juliol de 2021
A través del TFM, es pretén debatre sobre una intel·ligència diferent a la natural, la Intel·ligència Artificial (“IA”), la qual, producte de la tan sonada “Revolució 4.0”, arriba per a desafiar les nocions bàsiques del Dret d'autor, convertint-se els conceptes de “autor”, “titular” en insuficients, per a donar un tractament legal a aquestes noves creacions producte de la IA, que sense lloc a dubte ha vingut per a quedar-se.
L'alumna xilena Stephanie Merlet defensa el seu TFM sobre els drets del xiquet indígena a Xile
12 de de juliol de 2021
En el context xilé on conviuen múltiples pobles originaris és important l'estudi del tractament que aquests tenen en el nostre Ordenament Jurídic, però especialment, la protecció que reben aquells xiquets, xiquetes i adolescents que pertanyen a aquests pobles indígenes, per tractar-se d'un grup especialment vulnerable moltes vegades invisibilitzat en la nostra societat.
L'alumne xilé Andrés Varas defensa el seu TFM sobre el tema "La cessió de drets litigiosos en la legislació xilena"
9 de de juliol de 2021
La cessió dels drets litigiosos consisteix en la tradició dels drets que tenen aqueixa qualitat i per això el Codi Civil, l'ha reglamentada en el Títol “De la Cessió de Drets”, contingut en el Llibre IV, que és un complement del Títol VI del Llibre II: “De la Tradició”.
L'alumne xilé Hernán López defensa el seu TFM sobre "Transhumanisme, Neuroprotecció i Legaltech; Quins són els nous reptes per a el/la jurista del S.XXI?"
7 de de juliol de 2021
A través del TFM es pretén filosofar sobre la societat 4.0 i com els desenvolupaments neurocientífics, neurotecnològics i biotecnològics al costat de la IA, porten amb si un escenari transhumà que ens convida a redefinir jurídicament a la persona “humana”, a conceptualitzar noves figures metahumanes de la mà de neuromillores i com les expressions de persones Cyborgs són cada vegada més freqüents en diferents latituds del planeta.
L'estudiant hondurenya Gabriela Lobo, va defensar el passat 30 de juny el seu TFM titulat “La digitalització de la justícia a Hondures”
2 de de juliol de 2021
L'alumna hondurenya Gabriela Lobo Delcid, va defensar el passat 30 de juny el seu TFM titulat “La digitalització de la justícia a Hondures”, sota la direcció de la Prof. Dra. Dra. h.c. mult Silvia Barona Vilar i obtenint la qualificació de 10.
L'alumna colombiana Pamela Páez defensa la seua TFM sobre el "L'Arbitratge i la Mediació en el Dret Esportiu i Comparat"
10 de de juny de 2021
L'arbitratge i la conciliació són mecanismes que han adquirit ampli protagonisme en la solució dels conflictes derivats de les relacions regides pel Dret Esportiu.
Luis Miguel León defensa el seu TFM sobre el règim de sancions per a les pràctiques col·lusòries al Perú
12 de d’abril de 2021
La repressió de les pràctiques anticompetitives posseeix una especial importància dins de l'ordenament jurídic peruà. No obstant això, la imposició de multes per aquesta mena de conductes no ha d'estar exempta de la correcta aplicació del Principi de Raonabilitat.