University of Valencia logo Logo Information Service Logo del portal

D’entre els 109 originals presentats a la 18a edició dels Premis Universitat de València d’Escriptura de Creació, els jurats premiaren a: Marc Caballer Galcerá, estudiant del grau en Estudis Hispànics, en la modalitat de Poesia en valencià, per Cor i Carrer; Miguel Arche López, estudiant del grau en Filologia Clàssica, en la modalitat de Poesia en castellà, per de la muela, el juicio; Maria Saiz Raimundo, estudianta del doctorat en Llengües, Literatures i Cultures i les seues Aplicacions, en la modalitat de Narrativa en valencià, per l’obra Si Déu vol; Mar Colomer Calleja, estudianta del grau en Estudis Hispànics, en la modalitat de Narrativa en castellà, per Solo diez minutos; Óscar Palomares Navarro, estudiant del doctorat en Història de l’Art, en la modalitat de Teatre, per Allò que passa mentre passa la vida; i Silvia Mares García, estudianta del grau en Comunicació Audiovisual, en la modalitat de Guió de curtmetratge, per En recuerdo de Lupi.

Els jurats d’aquesta edició han estat formats per: Joan Deusa Dalmau i Aina Garcia-Carbó, en Poesia en valencià; Sergio Adillo Rufo, Mar Benegas Ortiz i Purificació Garcia Mascarell, en Poesia en castellà; Anna Lis Giménez, Adrià Martí-Badia i Marc Senabre Camarasa, en Narrativa en valencià; Ignacio Larraz Mayordomo, María Amparo Montaner Montava i Esther Tauroni Bernabeu, en Narrativa en castellà; María Gaviña Costero, Pepa Miralles Esteve i Begoña Tena Moya, en Teatre; i Anna Juesas García, Dora Martí Requena i Begoña Soler Ochando, en Guió de curtmetratge.

El certamen està impulsat pel Vicerectorat d’Ocupació i Programes Formatius i la Delegació d’Estudiants i organitzat pel Servei d’Informació i Dinamització (Sedi) amb la col·laboració de les Aules de Literatura, de Poesia, d’Arts Escèniques i de Cinema del Vicerectorat de Cultura i Esport, la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, Edicions 96 i la Colección Teatro Siglo XXI.

A continuació, us oferim un tast de les obres que han estat publicades per Edicions 96 i la Universitat de València (Colección Teatro Siglo XXI).

Cor i carrer

Cor i carrer

Marc Caballer

Poesia en valencià

Un poeta està entravessat per la tensió que es produeix entre el seu viatge cap a l'interior i el seu contacte amb l'exterior. Cor i carrer resol aquesta tensió per mitjà d'una sèrie de poemes introspectius, aquells que es relacionen amb el cor, i una altra sèrie de poemes socials, aquells que es relacionen amb el carrer, exposant així els dos vessants d’una poètica.

ISBN: 978-84-17213-99-2

Llegeix-ne un fragment

Accediu a Edicions 96

de la muela, el juicio

de la muela, el juicioMiguel Arche

Poesia en castellà

de la muela, el juicio no pretén ser un gemec, un lament pel dolor en les seues diferents formes. Aquest “mal de queixals” vol ser acceptació i celebració, fins i tot, del dolor. Celebració del corrunxet del peu que es xoca contra la cantonada d'una porta i celebració d'una desil·lusió; celebració d'un pessic i també de la desesperança. En les seues pàgines s'obrin ferides, unes superficials i altres existencials, que acaben sent, en tot cas, avantsala de la mera experiència.

ISBN: 978-84-17213-98-5

Llegeix-ne un fragment

Accediu a Edicions 96

Si Déu vol

Coberta de Simetria imperfectaMaria Saiz Raimundo

Narrativa en valencià

Les vides es basteixen amb els comiats i els nous començaments, amb els passats que ens duen al present. Les vides són amargues quan els fils amb què es teixeixen són malalties que no tenen cura, o quan ens creiem avesats al purgatori perenne. Però viure també és sentir l'alegria pel cant de les oronetes i pel record de les vides que foren i ens ensenyaren a ser.

ISBN: 978-84-17213-97-8

Llegeix-ne un fragment

Accediu a Edicions 96

Solo diez minutos

Solo diez minutosMar Colomer Calleja

Narrativa en castellà

Solo diez minutos relata el trajecte que pot fer qualsevol xica des de la parada de l'autobús fins a sa casa. A la nit. I sola. Per a arribar al seu destí, la protagonista haurà d’afrontar diversos perills, ja siguen reals o imaginaris. Cada minut serà una tortura que li donarà peu a reflexionar sobre tot el que li està ocorrent i que obrirà la porta als seus pitjors temors.

ISBN: 978-84-17213-96-1

Llegeix-ne un fragment

Accediu a Edicions 96

Allò que passa mentre passa la vida

Allò que passa mentre passa la vida

Óscar Palomares Navarro

Teatre

Allò que passa mentre passa la vida és una carta d’amor a les dones que van per la vida amb bata de feinejar. La història de Juana uneix la història de la seua família i el relat d’un poble que s’expressa amb malnoms, anècdotes i personatges més reals que no ficticis. Mitjançant tocs de comèdia popular i pinzellades de melodrama costumista es teixeix un relat personal ple de contradiccions i de silencis. Fotografies d’una realitat on sembla que res passa, però passa la vida.

ISBN: 978-84-9133-421-7

Llegeix-ne un fragment

Accediu a Publicacions Universitat de València