University of Valencia logo Logo Information Service Logo del portal

D’entre els 180 originals que es presentaren a la 16a edició dels Premis Universitat de València d’Escriptura de Creació, els jurats premiaren Carles Llopis, estudiant de Sociologia, en la modalitat de Poesia en valencià per Simetria imperfecta; María Wieden, estudiant de Traducció i Mediació Interlingüística, en Poesia en castellà, per l’obra Casi azul; J. Àngel Cano, estudiant de doctorat en Llengües, Literatures i Cultures, en Narrativa en valencià, per De quan fórem estrelles i coets; Fátima Mañas, estudiant d’Estudis Hispànics, en Narrativa en castellà, per requilorio; Alexandre Tomás, estudiant de Ciències Polítiques i de l’Administració Pública, en Teatre, per De Vino y Sefué. Reflejo de un universo no tan paralelo, i Sergio Iván Martínez, estudiant del Màster en Drets Humans, Pau i Desenvolupament Sostenible, en Guió de curtmetratge, per El Alto.

Els jurats d’aquesta edició estaven formats per Josep Ballester, Josep Porcar i Susanna Lliberós, en Poesia en valencià; Juan Carlos Zapater, Laura Rambla i José Antonio Calañas, en Poesia en castellà; Núria Cadenes, Carles Cortés i Ferran García-Oliver, en Narrativa en valencià; Enrique Parra i Elga Reátegui, en Narrativa en castellà; Paula Llorens, Guadalupe Sáez i Ignacio Ramos-Suay, en Teatre; Alicia Puig, Juan Miguel Company i Mª Alejandra Mora, en Guió de curtmetratge.

A continuació, us oferim un tast de les obres que han estat publicades per Edicions 96 i la Universitat de València (col·lecció Teatro Siglo XXI. Textos). 

De quan fórem estrelles i coets

J. Àngel Cano Mateu

Narrativa breu en valencià

Dietari on conviuen la pèrdua, la caiguda, la recaiguda i l'estabilització, amb la literatura, la música o el cinema.

ISBN: 9788417213596

Llegeix-ne un fragment

Accediu a Edicions 96

requilorio

Coberta de RequilorioFátima Mañas

Narrativa breu en castellà

ISBN: 9788417213589

Llegeix-ne un fragment

Accediu a Edicions 96

Simetria imperfecta

Coberta de Simetria imperfectaCarles Llopis

Poesia en valencià

A Simetria imperfecta, l'autor ens presenta cinc poemes, relativament llargs, que tracten d’amor i desamor, de llibertat (com a concepte abstracte, i cada vegada més) o del seu propi poble.

ISBN: 9788417213572

Llegeix-ne un fragment

Accediu a Edicions 96

Casi azul

María Wieden

Poesia en castellà

ISBN: 9788417213602

Llegeix-ne un fragment

Accediu a Edicions 96

De Vino y Sefué. Reflejo de un universo no tan paralelo

Alexandre Tomás Martínez

Teatre

Des d’una òptica en la qual es mesclen realitat i absurd quotidià, l’obra s’aproxima irònicament a la recent situació política del nostre país. Vino i Sefué, dos vagabunds que s’enreden en discussió rere discussió, acorden marxar-se de la ciutat i s’acomiaden d’uns xiquets contant-los un relat sobre una societat utòpica i una altra distòpica.

ISBN: 9788491332732

Llegeix-ne un fragment

Accediu a Publicacions Universitat de València