Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació Logo del portal

Presentació de la Guia per a periodistes «En mis zapatos»

  • 25 de novembre de 2022
Image de la noticia

El divendres 2 de desembre a les 11h, a l'aula 108 de la FFTiC, es presenta a mitjans i estudiants  «En mis zapatos: guía de recomendaciones para comunicar el suicidio». Seguidament, es realitzarà el Taller “Comunicació responsable i suïcidi”.

L'Associació de Professionals en Prevenció i Postvención del Suïcidi, Papageno; l'Associació de familiars i amics supervivents per suïcidi de les Illes Balears, Afasib i l'associació valenciana per a la prevenció del suïcidi La Niña Amarilla han editat recentment el document «En mis zapatos: guia de recomanacions per a comunicar el suïcidi».

Es tracta d'una guia de comunicació responsable sobre el suïcidi que engloba molta informació valuosa per a incentivar a la ciutadania a convertir-se en agents de prevenció del suïcidi. El que trobaràs en ella són recomanacions basades en les indicacions internacionals, i per descomptat pròpies, per a parlar del suïcidi de manera preventiva, alfabetitzant a la població en suïcidi i evitant l'efecte contagi.

Després de la seua presentació en diferents plataformes digitals el passat 10 d'octubre, coincidint amb el Dia Mundial de la Salut Mental, divendres que ve 2 de desembre es presentarà oficialment als mitjans de comunicació i estudiants de Periodisme com la primera acció dins d'un projecte d'empatia social que han denominat En mis zapatos. En aquest projecte participen: periodistes, professionals de la psicologia, supervivents al suïcidi d'un ser estimat i supervivents a un intent de suïcidi.⁣

Després de la presentació de la guia es realitzarà el Taller “Comunicació responsable i suïcidi” impartit pel periodista, membre de l'associació Papageno i especialista en tractament del suïcidi en els MMCC, Guillermo Córdoba. Durant el taller li acompanyarà la psicòloga valenciana, Mónica Blasco.

L'acte i el taller posterior estan dirigits a professionals de mitjans de comunicació, estudiants de Periodisme i Comunicació, i per descomptat, qualsevol persona implicada en la prevenció del suïcidi des dels diferents àmbits de la societat.

 

Enllaços:

http://afasib.pitaweb.es/

http://papageno.es/

https://laninaamarilla.com/