Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació Logo del portal

Mor el catedràtic de Filologia Catalana Vicent Salvador

  • 25 de gener de 2023
Image de la noticia

El filòleg, professor i poeta Vicent Salvador i Liern (Paterna, l’Horta Nord, 1951) ha mort als 72 anys. Catedràtic emèrit de Filologia Catalana a la Universitat Jaume I i antic professor a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, Salvador és un dels referents en l’estudi de l’obra de Joan Fuster i de Vicent Andrés Estellés, entre d’altres.

Juntament amb la seua tasca investigadora i acadèmica, Vicent Salvador va destacar com a poeta, amb guardons com l’Ausiàs March de Poesia (1984) per ‘Calabruix’ i el Vicent Andrés Estellés dels Premis Octubre per ‘Mercat de la Sal’ (1992). Així mateix, la seua tasca assagística va ser reconeguda amb el Premi Valencià d’Assaig, a l’obra ‘El gest poètic: cap a una teoria del poema’ (1984), i el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians, per ‘Figures i esbossos’ (2013).

Membre de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana i de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC), Salvador va ser director del Servei de Publicacions de la Universitat de València (1986-1994), vicepresident del PEN Català i impulsor de revistes com ara ‘L’Espill’ i ‘Cultura, Lenguaje y Representación’.

El catedràtic del departament de Filologia Catalana Manel Pérez Saldanya ha publicat un obituari glossant la seua trajectòria:

https://elpais.com/espana/comunidad-valenciana/2023-01-25/vicent-salvador-un-gran-investigador-de-les-fronteres.html