Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació Logo del portal

II Seminari “FALLES i CULTURA”

  • 15 de novembre de 2017
Cartell de la Activitat

Durant les quatre sessions d'aquest seminari anem a conéixer i a reflexionar al voltant de la relació de les falles amb la cultura i la literatura valencianes i de les possibilitats que tenen com a eina per estendre, consolidar i normalitzar l'ús de la nostra llengua en àmbits socials diversos.

Les falles són un fet central a la cultura festiva de la ciutat de València i de molts altres pobles i ciutats del País Valencià. No només són una celebració anual sinó que constitueixen una xarxa de sociabilitat, un element identitari important per a molts valencians, i un actiu nucli organitzador d'activitats molt diverses al llarg de l'any.

Utilitzades com a força de xoc i cadena transmissora de consignes per la dreta valenciana durant els anys de la batalla de València, el món de les falles arrossega des d'aleshores tota una sèrie d'etiquetes i estereotips que fa temps que ja no es corresponen amb la realitat, o que al menys no són ja tota la realitat. És el moment, aleshores, d'acostar-se a aquest fenòmen cultural i social amb una mirada nova.

Entenem aquest seminari com una excel.lent posada en contacte del món de les falles, de la cultura festiva valenciana i en valencià, amb la comunitat acadèmica de la Facultat de Filologia. L'entenem com a espai de reflexió, però també com a germen de futures iniciatives, com a punt de partida de sinèrgies que trenquen alguns dels murs invisibles que encara romanen en peu dividint-nos als valencians.

Totes les sessions tindran lloc a L'Espai Cultural de la Facultat a les 19:00h.

Llista d'enllaços: